El tractament contra els tèrmits del Molí s’allargarà durant tot aquest any

El tractament per eliminar la plaga de tèrmits que habita a l’edifici del Molí no finalitzarà fins a finals d’any o, fins i tot, principis del vinent. L’Ajuntament aprofita per anar avançant la redacció del projecte de remodelació per convertir el Molí en la nova biblioteca.

L'edifici del Molí s'haurà de sotmetre a una important rehabilitació // Jose Polo

L’edifici del Molí s’haurà de sotmetre a una important rehabilitació // Jose Polo

Els tècnics especialistes treballen des de fa ja unes quantes setmanes al Molí, on s’havia detectat una plaga de tèrmits subterranis que estava malmetent de forma lenta però continuada l’estructura de l’edifici. Abans de fer qualsevol acció per reconvertir l’edifici en la nova biblioteca de Molins de Rei, és necessari acabar amb la colònia de tèrmits i no és precisament un procediment lent. El procés no acabarà fins a finals d’aquest any o, fins i tot, principis del 2015.

El procediment per acabar amb els tèrmits consisteix en la col·locació d’esquers amb inhibidors del creixement i el seguiment periòdic amb les corresponents inspeccions tècniques de manteniment, segons han informat fonts municipals. Unes caixes de superfície col·locades a l’edifici i estacions de terra en tot el seu perímetre són la mostra visual de la lluita contra els tèrmits. El tractament té un cost de 12.000 euros, per sota dels 40.000 previstos inicialment.

Avança el projecte de reforma

L’Ajuntament està aprofitant la lentitud d’aquest tipus de tractament a l’edifici per anar redactant el projecte de remodelació de l’edifici. L’Àrea Metropolitana de Barcelona ja ha elaborat un estudi tècnic i econòmic preliminar. La proposta de l’equip de govern, que compta amb el suport en línies generals de l’oposició, és el de reconvertir l’emblemàtic espai industrial del segle XIX en la nova biblioteca Pau Vila. Les obres costaran 3,3 milions d’euros i s’estima un termini d’execució proper als tres anys.

L’edifici del Molí té planta baixa i tres plantes més. La biblioteca n’ocuparia la planta baixa i la primera, amb un total de 1.700 metres quadrats, quatre vegades més que l’espai de l’actual biblioteca. L’espai sobrant dels 5.640 metres quadrats que té en total l’edifici es destinaran a altres usos per la ciutadania que encara estan pendents de ser concretats. Diverses fonts apunten a que es podrien ubicar dependències municipals ara repartides a diferents edificis del municipi.

Recomanacions personalitzades