La delegació del govern espanyol a Catalunya denuncia l’Ajuntament per la declaració de sobirania fiscal

L’Ajuntament de Molins de Rei ha estat denunciat per la delegació del govern espanyol a Catalunya per l’aprovació d’una moció per exercir la sobirania fiscal. La popular Llanos de Luna manté una croada contra els consistoris que tiren endavant mocions independentistes.

María de los Llanos de Luna, delegada del govern espanyol a Catalunya // PP

María de los Llanos de Luna, delegada del govern espanyol a Catalunya // PP

La Delegació del Govern a Catalunya i la subdelegació de Barcelona van presentar el passat mes de setembre al jutjat número 10 de Barcelona un recurs contenciós administratiu contra una moció aprovada per l’Ajuntament de Molins de Rei a favor de pagar els impostos a l’Agència Tributària Catalana.

Molins de Rei és un dels molts municipis que han estat denunciats per la delegació del govern espanyol, organisme dirigit per Maria de los Llanos de Luna. La raó en aquest cas ha estat l’aprovació d’una moció per avançar en el pagament dels impostos a través d’una agència tributària catalana, el que es conegut com sobirania fiscal.

L’Ajuntament, en comptes de deixar el cas en mans dels serveis jurídics municipals, ha atorgat la representació per la defensa jurídica als lletrats de l’Associació Catalana de Municipis per la Independència (AMI). Des de finals de novembre, el jutjat pertinent té tota la documentació necessària i es resta a l’espera de rebre noves notícies.

No és un cas únic

Nombrosos municipis catalans han estat víctimes de la croada de Maria de los Llanos de Luna. Segons informa l’AMI al seu web la delegació del govern espanyol ha denunciat un total de 184 municipis per aprovar mocions de sobirania fiscal, per no penjar la bandera espanyola, per declarar-se “territori català lliure i sobirà” o per pagar la quota anual de l’Associació de Municipis per la Independència, entre altres motius en la mateixa línia.

Recomanacions personalitzades