La Generalitat farà una inspecció del boicot a les proves de competències bàsiques als dos instituts molinencs

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha qualificat d’ “actitud equivocada” el boicot a les proves de competències bàsiques realitzat pels alumnes de quart d’ESO dels dos instituts públics de Molins de Rei. “Es farà una inspecció de cada un dels casos”, ha assegurat la consellera.

El boicot a les proves de competències bàsiques impulsat pels alumnes de quart d’ESO de l’institut Lluís de Requesens i al qual es van sumar els del Bernat el Ferrer ha arribat a qui els estudiants volien que arribés. La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, s’ha pronunciat sobre el boicot realitzat pels alumnes de Molins de Rei i el Prat de Llobregat, definint l’acció reivindicativa com una “actitud equivocada”.

Segons recull l’Agència Catalana de Notícies, Rigau ha declarat que “és una confusió enorme barrejar l’acció educativa amb la suposada acció reivindicativa”. Els alumnes molinencs van dur a terme el boicot impulsat pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans per mostrar el seu rebuig a la política de retallades de la Generalitat en matèria educativa.

La consellera d’Ensenyament ha subratllat que “tots els alumnes en edat escolar tenen el dret i l’obligació de participar en les activitats programades”. El Departament d’Ensenyament considera les proves de competències bàsiques d’obligat compliment tot i que aquestes mai poden comptar en la nota final dels alumnes. En aquest sentit, Irene Rigau, a la clausura de les Jornades d’Educació Emprenedora a Caldes de Malavella, ha advertit que “les causes de l’incompliment seran analitzades a cada centre i es farà una inspecció de cada un dels casos”. No es descarta, per tant, que la consellera sancioni o adverteixi d’alguna manera als centres implicats, tot i que l’acció reivindicativa ha sorgit directament dels alumnes.

Recomanacions personalitzades