La DO Tarragona és l’autèntica protagonista de la Fira de Vins

La Denominació d’Origen Tarragona ha estat la convidada de la Fira de Vins de la 163 edició de la Fira de la Candelera. Durant tot el cap de setmana milers de persones han degustat uns vins desconeguts i molt diversos en un espai que ha comptat amb una gran afluència de públic però menys vendes que altres anys.

En cap moment es va poder veure buida la Fira de Vins de la plaça de la Llibertat // David Guerrero

En cap moment es va poder veure buida la Fira de Vins de la plaça de la Llibertat // David Guerrero

Matí, tarda i nit. Un any més la Fira dels Vins va ser un dels sectors més concorreguts per als visitants de la mostra molinenca. Des de la seva obertura, el divendres per la tarda, fins l’últim minut de la seva cloenda no va faltar gent a les taules del recinte de la Fira de Vins, a la plaça de la Llibertat.

La DO Tarragona va ser la principal protagonista de diversos tasts de vins i molts expositors presents a la Fira pertanyien a aquesta denominació d’origen. De nord a sud, es van poder tastar des de vins de Valls fins a vins de les terres de l’Ebre. Tots ells englobats en la DO Tarragona, segons la seva comarca, es diferencien en els seus gustos i característiques, ja que el camp i la temperatura influeix en el creixement del cep i el procés de l’elaboració  del vi. Segons explicava Judith Folch, de Camí del Sirga, a Viu Molins de Rei, “els vins al sud tenen més graduació i més cos que al nord perquè els estius són més secs i els hiverns més freds”.

Els expositors agrupats sota l’etiqueta DO Tarragona eren conscients de que els seus vins són encara desconeguts pel gran públic i van entendre la Fira com una gran oportunitat. N’hi havia en total cinc estands d’aquesta Denominació d’Origen. “És una forma de que els nostres vins es coneguin; ara ve el més complicat, que els vins es trobin a les botigues, però almenys la gent els haurà tastat i sabran que tenen qualitat com els altres”, apuntava Oriol Cortés, del Celler La Boella, un dels expositors que s’estrenava enguany a la Fira de Vins convidat per la DO Tarragona.

Amb el suport de l’alcalde

L’alcalde de la capital de la Denominació d’Origen, Josep Félix Ballesteros, va visitar la Fira de la Candelera el dissabte al migdia per ajudar a donar projecció als vins del seu territori. Ballesteros ha visitat un tast de vins que es celebrava a aquella hora organitzat pel Consell Regulador de la DO Tarragona i ha destacat que “és una DO molt extensa, amb uns vins negres molt consolidats, alguns blancs que són extraordinaris i uns caves que comencen a fer-se forat en un món molt competitiu”.

Diversos vins de la DO Tarragona es van poder degustar durant tot el cap de setmana a la Fira de Vins // David Guerrero

Diversos vins de la DO Tarragona es van poder degustar durant tot el cap de setmana a la Fira de Vins // David Guerrero

Blancs, rosats, negres i encara que pocs, també alguns caves, van fer gaudir a totes les persones que es van adreçar a la plaça de la Llibertat d’una bona estona entre amics i familiars, dins d’un cap de setmana intens i emocionant. Amb la compra d’un cartró de cinc tiquets per el preu de 8 euros, es podien consumir, depenent del seu valor, varies copes de vi. A més, aquesta fira sempre compta amb expositors gastronòmics que ajuden a fer coixí l’estomac.

Gran afluència de públic però menys vendes

Una cinquantena de persones van participar en un tast de vins de la DO Tarragona el dissabte al migdia // David Guerrero

Una cinquantena de persones van participar en un tast de vins de la DO Tarragona el dissabte al migdia // David Guerrero

El bon vi i el bon ambient van fer que els resistents del dissabte siguessin desallotjats per el personal del seguretat passades les 10 de la nit, hora de tancament. Precisament, el vespre de dissabte va ser quan la fira de vins va viure una major afluència d’assistents. Més persones tastant vins i provant amb el tiquet degustació però no comprant, segons Judith Folch de Camí de Sirga: “L’any passat vam fer més vendes, però no ens podem queixar”. Sigui com sigui, trobar una taula buida no era gens fàcil a qualsevol hora del dia.

La visita a aquesta part de la Fira de molts molinencs i de visitants que busquen descansar una mica prenent un bon vi ja ha complert 34 anys i cada cop compta amb més activitats paral·leles, com els tastos.

[sam id=”35″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades