L’alcalde de Tarragona visita la Candelera per donar projecció a la seva Denominació d’Origen

L’alcalde de Tarragona, Josep Félix Ballesteros, visita la Fira de la Candelera l’any que la Denominació d’Origen Tarragona és la protagonista a la Fira de Vins. Un dels alcaldes del PSC amb més pes creu que les primàries per a les eleccions europees seran “un estímul per a la militància socialista”.

Xavi Paz va acompanyar a l'alcalde de Tarragona, Josep Félix Ballesteros, en la seva visita per la Fira de la Candelera // David Guerrero

Xavi Paz va acompanyar a l’alcalde de Tarragona, Josep Félix Ballesteros, en la seva visita per la Fira de la Candelera // David Guerrero

Josep Félix Ballesteros no ha gaudit la 163a Fira de la Candelera amb tot el seu esplendor degut a la pluja que ha caigut aquest dissabte al migdia però tot i això ha pogut passejar i veure de primera mà la transformació de Molins de Rei durant el cap de setmana de la fira. L’alcalde de Tarragona ha estat acompanyat en tot moment pel primer tinent d’alcalde, Xavi Paz, i la portaveu del govern municipal de Tarragona, Begoña Floria, amb qui ha visitat la Fira d’Entitats, ha fet un recorregut pel recinte firal i ha acabat a les escales de l’església participant en l’entrega de premis del concurs de planter.

“Per la meva professió i per la meva vocació he vist moltes fires, però com aquesta no he vist cap, de potent, d’autèntica, d’arrelada i de viscuda per la població i per l’entorn”, ha assegurat Ballesteros al finalitzar la visita, mostrant la seva satisfacció per viure la Fira de la Candelera. Tot i que la pluja i el mal temps ha espantat a més d’un a passejar pels carrers, l’alcalde de Tarragona s’ha mostrat sorprès de l’èxit de públic de la fira: “Em sembla una autèntica barbaritat que un dia aquí hi hagi més persones que totes les que vivim a Tarragona”, ha destacat, coneixedor de l’estudi d’impacte econòmic que xifra en prop de 300.000 visitants les persones que passen per Molins de Rei un cap de setmana de Candelera.

Una DO diversa

Josep Félix Ballesteros ha fet una defensa aferrissada de la Denominació d’Origen Tarragona, autèntica protagonista de la Fira de Vins d’enguany. L’alcalde ha destacat que és la única DO que té nom de capital a Espanya i ha explicat que “és una DO molt extensa, amb uns vins negres molt consolidats, alguns blancs que són extraordinaris i uns caves que comencen a fer-se forat en un món molt competitiu”.

Ballesteros creu que la DO Tarragona no ha de competir amb ningú i que pot compartir taula perfectament amb un bon Priorat o un Montsant. Encara que aquests tenen major popularitat, l’alcalde de Tarragona assegura que s’està fent bona feina “tot i que és una Denominació d’Origen que segurament encara no té la projecció pública que es mereix”. Per solucionar-ho, ha explicat que s’està treballant en el turisme relacionat amb el vi per donar-li una major popularitat i coneixement entre els visitants de les comarques de Tarragona.

Eleccions europees

La visita de Ballesteros s’ha fet tot just una setmana abans de la celebració de les eleccions primàries del PSC per escollir el candidat o candidata que representarà al partit al Parlament Europeu. “La militància socialista no està mobilitzada per a les europees”, ha reconegut l’alcalde de Tarragona, al considerar que “el soroll del debat sobiranista és molt potent”.

Sigui com sigui, Ballesteros ha mostrat la seva confiança de que “les primàries europees siguin un estímul, és una oportunitat per donar una lliçó a la societat i demostrar que la democràcia interna funciona”. Preguntat per Viu Molins de Rei sobre el procés de primàries que també es posarà en marxa per escollir el candidat a les eleccions municipals a la ciutat de Barcelona, Ballesteros ha valorat que les primàries “són un bon model que s’hauria d’estendre a tot arreu on les agrupacions locals vulguin”.

[sam id=”35″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades