L’atur es manté a un nivell similar des de l’estiu

La taxa d’atur s’estabilitza en el 13,7% per segon mes consecutiu i es manté a un nivell similar des de l’agost. Creix el nombre de joves i majors de 44 anys a l’atur. 1.780 molinencs es troben en situació d’atur, 4 persones més que a l’octubre però 224 menys que fa un any. 

El segon semestre de l’any no ha donat bones noticies de recuperació de l’ocupació a Molins de Rei. Després d’una continua baixada de l’atur en els primers set mesos de l’any, des de llavors la taxa d’atur es manté en registres similars, al voltant del 13,7%. Al novembre, concretament, es van comptabilitzar 4 persones més a l’atur que a l’octubre.

Actualment, el nombre d’aturats al novembre d’enguany es va situar en els 1.780, el que representa una taxa d’atur del 13,7% de la població activa, el mateix percentatge que el mes anterior. La xifra es manté estancada des de l’agost però en canvi la tendència es molt positiva si es compara amb els números de fa tot just un any, quan hi havia 224 aturats més que ara, batent el rècord de més de 2.000 aturats al municipi.

Evolució de l’atur novembre 2012 – novembre 2013 // Gràfica d’elaboració pròpia Viu Molins de Rei

Evolució de l’atur novembre 2012 – novembre 2013 // Gràfica d’elaboració pròpia Viu Molins de Rei

 

Segons les dades aportades per l’Observatori del Baix Llobregat, l’evolució de l’atur ha estat especialment negativa aquest mes per als homes. La taxa d’atur entre aquest col·lectiu ha pujat quatre dècimes fins arribar al 12,4% (856 aturats), trencant la tendència a la baixa dels últims mesos. En canvi, entre les dones es registra un descens de cinc dècimes i es queda en el 15,1% (933 aturades).

En quant a grups d’edat, un cop més, els dos col·lectius més tocats per la crisi són els que pitjor evolucionen: els menors de 25 anys i els majors de 44. Pel que fa als joves, passen dels 89 de l’agost als 115 d’aquest octubre, una xifra que representa una taxa d’atur del 12,5%, quatre dècimes més que el mes anterior i lluny del 9,1% que s’havia arribat a aconseguir a l’estiu. Els majors de 44, per la seva banda, també continuen creixent. La taxa d’atur en aquest grup d’edat és del 19,2%, amb 865 persones inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya.

Per sectors i activitats econòmiques, a nivell comarcal i en relació amb el mes anterior, l’atur augmenta sobretot entre aquelles persones sense ocupació anterior, les que tenien una ocupació en el comerç, restauració o hoteleria i estaven ocupades en l’administració pública i educació. Tot i això, disminueix el grup de persones aturades provinents de la indústria i del sector de la construcció. Respecte novembre de 2012 destaca la disminució de les persones aturades provinents de la construcció, del sector industrial i de serveis a la producció.

Recomanacions personalitzades