L’atur bat rècords al superar els 2.000 desocupats a Molins de Rei

La taxa d’atur supera una de les línies vermelles a Molins de Rei: per primer cop des de 1984 són més de 2.000 persones les que es troben a l’atur. La taxa supera el 15% després d’un difícil mes de novembre que completa un 2012 amb un elevat ritme de destrucció d’ocupació al municipi.

Un cop més, l’atur puja i ho fa arribant a registres rècord. Si a l’octubre van ser 21 persones les que incrementaven el nombre d’aturats, el mes de novembre van ser 56 més, arribant així als 2.013 desocupats a Molins de Rei, el 15,3% de la població activa. Les 2.000 persones a l’atur a Molins de Rei només s’havien superat l’any 1984, quan es va arribar als 2.188 aturats segons l’Institut d’Estadística de Catalunya. El registre actual és el segon més alt de la sèrie històrica.

La taxa d’atur és especialment preocupant si es compara amb la de fa tot just un any, quan eren 268 molinencs menys els que es trobaven a l’atur. Després d’una primera part de l’any amb un creixement lleuger, l’atur va superar el 14% el passat mes de maig i des de juny pràcticament no ha parat de créixer. En un any s’ha passat de 1.745 aturats a 2.013, un increment del 15,4%, molt per sobre de l’evolució de l’atur a Catalunya durant el mateix període (5,9%). Tot i això, el percentatge de desocupats a Molins de Rei (15,3%) queda per sota de la mitjana a Catalunya (16,4%).

Gràfica d’elaboració pròpia // Viu Molins de Rei

Gràfica d’elaboració pròpia // Viu Molins de Rei

Segons les dades aportades per l’Observatori del Baix Llobregat, el fort increment de l’atur que ha fet saltar tots els registres ha afectat tant a homes com a dones. En el cas dels homes arriba al 13,8%, cinc dècimes per sobre del mes anterior, amb 967 molinencs a l’atur. Pel que fa a les dones, arriba al 17%, marcant un increment de quatre dècimes i enfilant-se cada cop més per sobre de les 1.000 aturades. Ja són 1.046 les molinenques a la recerca d’un lloc de feina.

Gran augment en els col·lectius més vulnerables

En quant a grups d’edat, el col·lectiu dels majors de 44 anys és el que surt més malparat de l’augment de la taxa d’atur registrada aquest mes de novembre. En aquest grup de població arriba al 19,6%, set dècimes més que a l’octubre. S’arriba als 861 molinencs i molinenques majors de 44 anys sense feina, marcant una evolució que no augura recuperació en els propers mesos. Els menors de 25 anys també registren un increment del nombre d’aturats i ja són 132, situant la taxa d’atur en el 13,5%, sis dècimes més que el mes anterior.

Per sectors i activitats econòmiques, a nivell comarcal, en relació amb el mes anterior l’atur baixa entre aquelles persones que tenien una ocupació a la construcció, administració pública i educació i agricultura, així com entre aquelles persones que no havien tingut cap ocupació anterior. Per contra, s’incrementa l’atur, als sectors del comerç i restauració, serveis a la producció i transport i comunicacions.

Recomanacions personalitzades