La Guàrdia Urbana utilitza temporalment un radar mòbil als punts amb major sinistralitat

La Guàrdia Urbana realitza controls de velocitat amb un radar mòbil durant tres dies a Molins de Rei en una campanya contra els excessos de velocitat. El radar s’ubicarà en els punts amb una concentració més alta d’accidents per conscienciar a la ciutadania en els punts més perillosos.

El radar del Servei Català de Trànsit és cedit als diversos ajuntaments catalans de manera temporal // Ajuntament d'Arenys de Mar

El radar del Servei Català de Trànsit és cedit als diversos ajuntaments catalans de manera temporal // Ajuntament d’Arenys de Mar

La Guàrdia Urbana instal·la entre dimecres i divendres en diferents horaris i a diferents punts de Molins de Rei un radar mòbil cedit temporalment pel Servei Català de Trànsit. El radar s’ubica en els punts negres molinencs, on la densitat d’accidents per excés de velocitat és més alta i que es troben recollits al Pla Local de Seguretat Viària.

Així, el radar mòbil es pot trobar als següents punts: el carrer Menéndez Pelayo entre l’avinguda Barcelona i el carrer Albert Pujol; l’avinguda de l’Onze de Setembre entre el carrer Montserrat i el carrer Mestre Blanch; el passeig del Terraplè entre el carrer Molí i el carrer Doctor Barraquer; el carrer Llobregat entre el carrer del Pla i l’avinguda Barcelona; el carrer de l’Horta cantonada amb el carrer Miquel Torelló; i la cruïlla del carrer Rafael Casanova amb el carrer Molí.

Amb aquesta campanya, l’Ajuntament vol conscienciar a la ciutadania, segons ha informat a través d’un comunicat, de “la importància de respectar les limitacions de velocitat i extremar la precaució al volant” per evitar accidents de trànsit. Segons fonts municipals, “l’objectiu no és recaptatori” i la Guàrdia Urbana només multarà aquells conductors que superin la velocitat considerablement. Els que només ho facin lleugerament seran aturats per la Guàrdia Urbana però només rebran un avís informatiu.

L’objectiu final és assolir els objectius fixats en el Pla Local de Seguretat Viària vigent, que estableix la reducció d’un 20% dels accidents de trànsit a Molins de Rei com a fita. Per això, el radar s’instal·la en els punts amb major sinistralitat de la xarxa viària al municipi recollits en el mateix Pla Local de Seguretat Viària.

Recomanacions personalitzades