“De noche y de pronto” triomfa al concurs de curts del Festival de Cine de Terror

El jurat del Festival de Cine de Terror de Molins de Rei entrega el primer premi del concurs de curtmetratges a “De noche y de pronto”, d’Arantxa Echevarría. L’actor principal del curt, Javier Godino, rep el premi a la millor interpretació. “Sequence” de Carles Torrens aconsegueix el premi del públic.

Arantxa Echevarria va pujar a l'escenari més d'una vegada // Jose Polo

Arantxa Echevarria va pujar a l’escenari més d’una vegada // Jose Polo

De noche y de pronto, d’Arantxa Echevarría, s’ha convertit en el curtmetratge més ben valorat pel jurat en la dotzena edició del concurs de curts de terror i gore del Festival de Cine de Terror de Molins de Rei. Per una banda, el jurat li ha entregat el primer premi al millor curtmetratge de l’edició d’enguany i, per l’altra, el seu actor principal, Javier Godino, ha rebut el guardó Víctor Israel a la millor interpretació.

El curtmetratge De noche y de pronto, que va ser el segon que es va emetre dels 10 finalistes, va captivar al jurat per la seva capacitat de convertir una història que podria passar a qualsevol en una història de terror. Tot plegat comença quan una jove està al seu pis preparant al sopar i el veí de dalt truca a la porta desesperadament perquè anava a entrar a casa seva, on viu sol, i es troba la porta tancada per dins. Estan robant al seu pis i li demana ajut a la veïna. A partir d’aquí, l’espectador pateix, igual que els dos actors que apareixen al curt, l’espera de la policia.

La platea del teatre de la Peni es va omplir un any més en la nit de divendres per gaudir dels millors curtmetratges de terror, un tipus de produccions que també es consoliden al festival, amb un públic diferent al de les 12 hores de dissabte però que garanteixen un èxit del festival també a la nit de divendres.

El segon premi del jurat ha recaigut en No mires ahí, de Daniel Romero. D’aquesta manera, el jurat ha premiat a curtmetratges espanyols per sobre dels participants internacionals, que tot i demostrar un bon nivell estaven lluny de creacions com les de Romero i Echevarría.

Pel que fa als millors efectes especials, el premi ha estat per La otra cena, del català Albert Blanch, un estudiant d’ESCAC que mostra una Barcelona post-apocalíptica en un dia de Nadal, amb exèrcits recorrent els carrers, alguns supervivents que tracten de fugir com poden dels zombis i un avi que insisteix en quedar-se a casa seva per sopar amb la seva dona. Era la única pel·lícula de factura catalana participant a la final, el que demostra la rellevància cada cop més nacional i internacional del festival molinenc.

La producció nacional va triomfar al Festival // Jose Polo

La producció nacional va triomfar al Festival // Jose Polo

El jurat estava format per Javier Rueda, periodista i cap d’una productora independent; el director britànic Julian Richards; el crític de cinema Jordi Batlle; el coordinador de la Federació Europea de Festivals de Cinema Fantàstic, Christian Hallman; i Éric Falardeau, director canadenc guanyador del premi a la millor pel·lícula en la secció oficial a l’anterior edició del festival.

Per últim, el premi del públic va correspondre a la producció Sequence, de Carles Torrens, feta entre Barcelona i els Estats Units. Aquest va ser el curtmetratge guanyador dels curts semifinalistes, va passar a la gran final i allà es va tornar a imposar a la resta de finalistes en el vot popular. El públic va decidir premiar Sequence al quedar enganxat a la història d’un home que al llevar-se s’adona que el món sencer ha somiat amb ell.

suport terror 2013

Recomanacions personalitzades