Festa Major 2013

Jordi Romeu: La gran Festa Major dels Gegants

Cada any no tindrem el paper estel·lar dels Gegants ni d’altres entitats prou rellevants de la vila. Afortunadament aquest any, sí. Però la dinàmica cultural és molt més àmplia i creativa i la Festa Major l’hauria de poder recollir i impulsar. Ens cal més risc, idees i agosarament. I això és feina del regidor de Cultura.

Les matines més ràpides del Camell

Les matines del Camell acaben més d’hora que mai. L’últim dia de la Festa Major passa factura a la sortida de la bèstia de foc molinenca. Es produeixen diverses baralles a la plaça del Molí durant la nit d’Empalmada.

Miquel Bernis: Pregó dels Miquels 2013

Visc en un poble que viu a l’ombra de la gran ciutat, encadenat a ella per polígons industrials i altres ciutats ombrívoles. Visc a la comarca amb més mala premsa del país, on si bades et despertes amb un casino a la porta. Un poble que la gent de fora té problemes per ubicar en la grisor de l’àrea metropolitana. I malgrat tot, mai he sentit l’impuls d’amagar el meu origen. Serà perquè som un lloc singular, on les festes de debò no es paguen, s’enginyen. Sento que som un poble viu i que des que tinc us de raó ho hem estat.