S’obre al trànsit el primer tram del renovat carrer Rafael Casanova

El bon ritme de les obres del carrer Rafael Casanova ha permès obrir als vehicles el tram entre la plaça del Mercat i el carrer Rubió i Ors un cop enllestit el seu nou aspecte de plataforma única. Només queda per finalitzar el tram entre els carrers Boters i Rubió i Ors.

A la cruïlla amb el carrer Rubió i Ors coincideix el tram que s'ha obert als vehicles amb el tram per pavimentar // Jordi Julià

A la cruïlla amb el carrer Rubió i Ors coincideix el tram que s’ha obert als vehicles amb el tram per pavimentar // Jordi Julià

A poc a poc, el carrer de Baix va recuperant la normalitat. Des de dilluns 16 de setembre ja no hi ha cap tanca que impedeixi el pas als vehicles des del carrer Rubió i Ors, de manera que es pot accedir amb normalitat al tram del carrer de Rafael Casanova comprès entre el mateix carrer Rubió i Ors i la plaça del Mercat, que ja presenta la renovada imatge amb plataforma única, prioritat absoluta pels vianants i sense aparcament.

D’aquesta manera, es recupera l’accés habitual a l’aparcament soterrat de la plaça del Mercat, que des de l’inici de les obres es feia provisionalment pel carrer Miquel Tort. També permetrà l’accés als diversos guals d’aquest tram de carrer, i tornarà a servir d’accés directe a la plaça del Mercat i el carrer Major dins l’horari d’obertura fixat.

Una senyal, de moment col·locada en una tanca, indica les noves condicions de "carrer residencial" // Jordi Julià

Una senyal, de moment col·locada en una tanca, indica les noves condicions de “carrer residencial” // Jordi Julià

Des del moment que s’ha obert el tram de carrer aquest ja ho ha fet en les noves condicions: una senyal de “carrer residencial” ubicada provisionalment en una tanca indica que la prioritat és dels vianants, que poden envair l’espai destinat als cotxes, i que aquests no poden superar els 20 km/h. La senyal també té implícita la prohibició d’aparcar. Aquesta serà la nova característica d’aquest carrer un cop obert: ja no hi haurà llocs d’aparcament, que s’expulsen cap a carrers més perifèrics.

Un únic tram per acabar

Entre el carrer dels Boters i el carrer del Molí està obert als vianants però no als vehicles // Jordi Julià

Entre el carrer dels Boters i el carrer del Molí està obert als vianants però no als vehicles // Jordi Julià

El tram que s’ha obert al pas de vehicles va ser el primer en acabar-se i en quedar obert al pas de vianants. Això es va fer gairebé tres setmanes abans de permetre el pas de vehicles perquè així les llambordes “van acumulant sorra per quedar fixades”, segons explicava en aquell moment el regidor de Via Pública, Miguel Zaragoza, a Viu Molins de Rei. Així s’intenten evitar casos sonats com el de la plaça de l’Estació, en què la mala fixació de les llambordes va fer que s’haguessin de substituir per asfalt. 

El tram que ara es troba en aquesta fase -obert als vianants però no als vehicles- és el que va del carrer Boters al carrer del Molí. Allà l’aspecte és el mateix que al tram obert, amb tot el paviment col·locat, però encara no hi poden passar vehicles.

Just davant el carrer Boters comença el tram per acabar // Jordi Julià

Just davant el carrer Boters comença el tram per acabar // Jordi Julià

Encara que no calgués esperar a la fixació de les llambordes, tampoc es podria obrir al pas de vehicles perquè l’estat de les obres al tram entre els carrers Boters i Rubió i Ors encara no permet el pas des del carrer Boters i es tractaria d’un cul de sac.

Precisament el tram entre Boters i Rubió i Ors és l’únic en què queda paviment per col·locar. És en aquest punt on s’estan concentrant a hores d’ara els treballs, per tal de poder avançar les obres al màxim possible i intentar arribar a la Festa Major sense carrers sense pavimentar ni tanques al mig del pas.

Recomanacions personalitzades