Anna Simó (ERC) ofereix “diàleg” amb CiU per aconseguir el nou IES Lluís de Requesens

La diputada d’ERC, Anna Simó, visita els dos instituts d’educació secundària de Molins de Rei i es compromet a donar suport parlamentari al projecte de construcció del nou IES Lluís de Requesens, que es troba pendent d’aconseguir una partida econòmica als pressupostos del 2014.

Simó va visitar els institut acompanyada de la regidora // Silvia Guillén

Simó va conversar amb el director de l’institut Bernat el Ferrer acompanyada de la regidora Silvia Guillén // ERC Molins de Rei

La diputada d’Esquerra Republicana de Catalunya i vicesecretària primera del Parlament de Catalunya, Anna Simó, ha visitat Molins de Rei per conèixer la situació en que es troben els dos instituts públics de la vila.

Simó s’ha compromès a vetllar perquè els pressupostos del 2014 incloguin “una partida econòmica mínima” per posar en marxa les obres del nou IES Lluís de Requesens al barri del Canal. Les eines amb què es compta des del partit polític que dóna estabilitat parlamentària al govern de CiU són “el diàleg i el compliment dels compromisos adquirits”. Segons la diputada republicana, “els primers interessats són el departament d’Ensenyament i els serveis territorials perquè sinó seran ells els que tindran el problema”. “Ningú va dir que fos fàcil”, ha afirmat l’exconsellera de Benestar i Família durant el tripartit.

El mes passat es va obrir la licitació per a la redacció del projecte però encara s’està pendent que s’obri el de la seva execució. De fet, el passat dimecres es va acabar el termini perquè les empreses interessades poguessin presentar els seus pressupostos a la redacció del projecte executiu. Les obres del nou institut haurien de començar el segon semestre del pròxim any escolar per tal que el curs 2016-17 estigués enllestit. Per tant, és imprescindible que el govern de la Generalitat doti amb una partida la seva construcció als pressupostos de l’any vinent. Si això no passa, no es podran encabir de cap manera tots els alumnes d’educació secundària de la vila d’aquí a tres cursos.

L’altre institut de la vila, l’IES Bernat el Ferrer requereix una ampliació d’entre quatre i sis aules més que estava prevista per l’any passat i, segons Anna Simó, ha quedat “ajornada” per al curs 2017-18. El departament d’Ensenyament ha proposat la construcció de mòduls prefabricats com a solució provisional a la massificació que es viu a diversos espais de l’institut. La direcció del centre ha fet saber  a la diputada d’Esquerra la seva disconformitat davant la possible instal·lació de barracons ja que tenen por de que el que es presenta com una solució temporal acabi convertint-se en pràcticament definitiva.

Recomanacions personalitzades