Surt a licitació la redacció del projecte del nou institut Lluís de Requesens

La Generalitat ha obert la licitació per a la redacció del projecte executiu del nou institut Lluís de Requesens al barri del Canal. El pressupost és de 502.000 euros. Aquest és un primer pas però encara no garanteix que el govern dediqui una partida pressupostària a la seva construcció.

El terreny situat al carrer Felip Canalias del barri del Canal, al costat del camp de futbol, serà on es construirà el nou institut // Ajuntament de Molins de Rei

El terreny situat al carrer Felip Canalias del barri del Canal, al costat del camp de futbol, serà on es construirà el nou institut // Ajuntament de Molins de Rei

És un primer pas, però res definitiu encara. La sortida a concurs públic de la redacció del projecte executiu del nou Lluís de Requesens es pot entendre com el primer pas efectiu per fer realitat el nou centre de secundària a Molins de Rei però encara faltarà que, un cop redactat el projecte, la Generalitat dediqui la partida corresponent a la seva construcció. Aquesta serà la part més difícil.

Les ofertes per la redacció del projecte del nou institut que es s’ubicarà al barri del Canal es poden presentar fins el 2 de setembre. El pressupost de licitació és de 502.000 euros i tots els detalls es poden consultar a la pàgina web de contractació pública de la Generalitat de Catalunya.

2016 a l’horitzó

Si es compleixen els terminis amb els que treballa l’Ajuntament, el nou institut Lluís de Requesens hauria d’estar a punt per l’inici del curs 2016-17, per donar resposta així a l’increment de demanda de places que es registrarà pel volum d’alumnes que ara està cursant el cicle mitjà d’educació primària. De fet, si al 2016 el nou centre no està en marxa, no hi haurà possibilitat material d’encabir a tots els alumnes en els centres d’educació secundària a Molins de Rei.

Els terrenys on es construirà l’institut van ser adquirits per l’Ajuntament per tres milions d’euros i van ser cedits de manera gratuita a la Generalitat per construir el centre d’educació secundària. En aquell moment es pronosticava l’inici de les obres pel curs 2012-13, un curs que ja ha finalitzat sense ni tan sols tenir el projecte executiu redactat. Durant aquest retard que posa en perill poder complir amb els terminis marcats, el govern de CiU es va posar d’acord amb el PP per tombar una esmena presentada per ICV, PSC i ERC fa un any i mig al Parlament de Catalunya.

L’anunci de la licitació de la redacció del projecte s’ha valorat des de l’ajuntament “molt positivament”, en paraules de l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU). “Hem treballat de valent per aconseguir un projecte de qualitat que ens garanteixi una oferta educativa adient a les necessitats de la vila”, apunta el regidor d’Educació, Xavi Paz (PSC), alertant del més complicat: que un cop estigui redactat el projecte comencin les obres. “Ara seguirem la feina per vetllar que la Generalitat compleixi els terminis”, apunta convençut.

Recomanacions personalitzades