Comença el curs escolar amb prop de 100 alumnes més però els mateixos professors

El curs escolar s’inicia amb normalitat i marcat per un augment dels alumnes matriculats mentre els recursos destinats per la Generalitat es mantenen congelats. Enguany hi haurà 3.925 alumnes a les escoles de Molins de Rei, 95 més que el curs passat, mentre el nombre de professors es manté similar.

Les aules de l'escola Castell Ciuró estaven preparades des de primera hora per rebre als alumnes // David Guerrero

Les aules de l’escola Castell Ciuró estaven preparades des de primera hora per rebre als alumnes // David Guerrero

Dijous 12 de setembre era la data marcada a molts calendaris: corredisses a primera hora del matí i motxilla amb tot a punt pel primer dia d’escola. Una imatge que es repeteix cada any i que suposa la tornada a la normalitat tant pels nens com pels pares i familiars. D’aquesta manera, amb total normalitat va començar el curs 2013-14 a Molins de Rei, un curs que ve marcat per un lleuger augment dels alumnes matriculats.

Enguany seran 3.925 els alumnes matriculats als centres d’educació infantil, primària i secundària de Molins de Rei, 95 més que l’any passat, quan es van inscriure a les escoles molinenques 3.830 estudiants. La xifra del nou curs és un 2,48% superior a la de l’any passat i ha servit per mantenir intacta l’oferta de places educatives, garantint que la Generalitat no es plantegés eliminar cap línia als centres educatius de Molins de Rei. “La Generalitat no ha tocat cap grup aquest any ni hi ha risc de que ho faci l’any vinent”, ha assegurat el regidor d’Educació, Xavi Paz (PSC), en una visita a l’escola Castell Ciuró per mostrar el suport de l’Ajuntament a la comunitat educativa en el primer dia d’escola.

Un grup d'alumnes juga al pati de l'escola Castell Ciuró el primer dia de classe // David Guerrero

Un grup d’alumnes juga al pati de l’escola Castell Ciuró el primer dia de classe // David Guerrero

Segons les dades ofertes per l’Ajuntament, el 90% dels alumnes han accedit al centre escollit en primera opció, un 92% en el cas de preescolar i un 89% en el cas de primària. Les xifres també demostren que pràcticament tots els nens molinencs es queden a estudiar a la vila: el 98% de les persones en edat d’escolarització empadronades al municipi cursen els seus estudis en escoles i instituts de Molins de Rei. El procés d’inscripció d’aquest curs també s’ha completat amb normalitat i no s’han produït incidents remarcables gràcies a l’alta acceptació de preinscripcions en primera opció.

Més alumnes, els mateixos professors

Si amb la tornada a l’escola tornen les rutines, un any més tornen a demostrar-se les retallades. Tot i l’increment de gairebé 100 alumnes a Molins de Rei, no hi ha més professors que l’any passat, quan ja es va patir una dura retallada i es va començar el curs amb 15 mestres menys que l’any anterior mentre també creixia la xifra d’alumnes. Des de l’Ajuntament valoren positivament que el nombre de mestres es mantingui estable. “Els ajustos de plantilla ja van produir-se l’any passat i des de l’Ajuntament ens posem al capdavant de les reivindicacions de la comunitat educativa”, ha assegurat l’alcalde, Joan Ramon Casals, en declaracions als mitjans a l’escola Castell Ciuró.

Com l’any passat, els professors substituts han començat el primer dia de classe, amb els problemes que això comporta en la gestió i preparació dels centres. Superats els entrebancs diaris derivats de les retallades, de moment, la comunitat educativa no ha començat tant reivindicativa com l’any passat, quan van organitzar una protesta a les portes de l’Ajuntament la tarda del primer dia d’escola. Això sí, ahir eren nombrosos els docents que lluïen les samarretes grogues llençant un SOS per l’educació pública.

Recomanacions personalitzades