CiU i PP refusen la construcció del nou IES Lluís de Requesens

Les esmenes d’ICV, PSC i ERC que reclamaven un calendari per la construcció del nou IES Lluís de Requesens no surten endavant pel vot contrari de CiU i PP al Parlament de Catalunya. La reforma de la secundària molinenca queda ara en un camí sense sortida. 

El nou institut s'ha de construir al barri del Canal // blog.lluisderequesens.net

La construcció del nou IES Lluís de Requesens no ha estat inclosa al pressupost 2012 de la Generalitat de Catalunya tot i les esmenes sectorials presentades per ICV, PSC i ERC aquesta setmana al Parlament de Catalunya. Fa més de tres anys que la pròpia Generalitat de Catalunya va arribar a un acord per la reforma de la secundària de Molins de Rei però això haurà d’esperar encara més tot i que en un principi estava marcat el curs 2012-2013 com el de posada en marxa del nou institut i la remodelació del Bernat el Ferrer.

Després de la moció presentada per Iniciativa per Molins de Rei al ple municipal, el Partit dels Socialistes de Catalunya va presentar una esmena sectorial al Parlament de Catalunya on es demanava al govern de la Generalitat “garantir la redacció del projecte executiu del nou institut Lluís de Requesens dins les possibilitats pressupostàries per a l’any 2012”. Per la seva banda, Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa també presentava una moció on reclamava “la partida necessària per a la construcció del nou Institut de secundària Lluís de Requesens”. Esquerra Republicana de Catalunya també apostava al Parlament per la millora de la secundària de Molins de Rei amb una moció a favor de la construcció del nou institut i que volia la garantia “del finançament necessari per tal que es pugui redactar el projecte del nou institut Lluís de Requesens de manera que la seva construcció es pugui iniciar l’any 2013″.

Les esmenes presentades per l’esquerra parlamentària van quedar estèrils ja que el pacte econòmic entre el partit del govern, Convergència i Unió, i el seu principal suport, el Partit Popular, les ha refusat. D’aquesta manera, la reforma de l’ensenyament secundari a Molins de Rei sembla entrar en un camí sense sortida.

Recomanacions personalitzades