Creu Roja estrenarà a Molins de Rei un punt de suport a les famílies pioner a Catalunya

Creu Roja Baix Llobregat Centre es converteix en la primera secció de l’entitat amb un local específic de suport a les famílies. L’iniciativa, que compta amb el suport de l’Ajuntament, neix per garantir els serveis bàsics a les families amb risc d’exclusió social i es posarà en marxa d’aquí a un mes aproximadament. 

S'espera que el punt de suport a les famílies estigui funcionant d'aquí a un mes // Jose Polo

S’espera que el punt de suport a les famílies estigui funcionant d’aquí a un mes // Jose Polo

Molins de Rei es converteix en el primer municipi català amb un centre específic de suport a les famílies gestionat per la Creu Roja. Es troba a l’avinguda València, al costat de la seu de l’entitat a la vila. El projecte, realitzat amb el suport de l’Ajuntament de Molins de Rei, neix per donar un suport a les famílies amb un alt risc d’exclusió social.

El servei oferirà un banc d’aliments frescos, una iniciativa innovadora i que tampoc s’havia vist fins ara a Molins de Rei. D’altra banda, també tindrà habitacions on les families podran dormir en cas d’emergència, sanitaris i dutxes. En aquest moment, Creu Roja Baix Llobregat Centre està treballant en la reforma del local i espera tenir-lo preparat en un mes aproximadament.

Iniciativa innovadora al servei dels més necessitats

Josep Maria Salas, president de Creu Roja Baix Llobregat Centre, va remarcar durant l’acte de presentació que aquest servei és “innovador a nivell català” i va agrair la “col·laboració” del consistori i les institucions. “Estic segur que tots els voluntaris faran que aquest centre sigui tot un èxit” va remarcar.

La regidora de Serveis Socials, Carme Madorell, va explicar que “ens vam posar les piles tant bon punt ens van comunicar la idea per intentar ajudar a fer possible un projecte que lluita pel benestar de les persones”. Per la seva banda, l’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, va desitjar-li sort a una iniciativa que “arriba en un context que requereix d’actuacions especials”.

Recomanacions personalitzades