Comencen les obres per convertir el carrer Rafael Casanova en plataforma única

El dilluns 8 de juliol comencen les obres del carrer Rafael Casanova en el tram comprès entre la plaça del Mercat i el carrer Molí. Les obres tindran una durada de quatre mesos i comporten afectacions al trànsit i l’aparcament. El carrer passarà a ser de plataforma única, com el carrer Major.

El carrer Rafael Casanova abans de l'inici de les obres en un dels trams que es talla al trànsit // Jordi Julià

El carrer Rafael Casanova abans de l’inici de les obres en un dels trams que es talla al trànsit // Jordi Julià

El carrer Rafael Casanova -popularment conegut com “carrer de Baix”- tindrà una estètica similar al carrer Major un cop finalitzin les obres: plataforma única, amb el trànsit pacificat i un major espai per als vianants. El projecte, presentat el passat mes de març juntament amb la reforma del pati de Palau, també contempla la renovació del clavegueram i la xarxa d’abastiment d’aigua. “La reforma dona continuïtat urbanística al projecte del carrer Major, reforçant en aquest cas les sortides d’aigües i les pendents”, explica el regidor de Via Pública, Miguel Zaragoza. Els materials utilitzats seran similars als de l’últim tram reformat al carrer Major.

Les obres tindran dos fronts d’actuació simultanis: per un costat entre el carrer Molí i el carrer Boters, i per l’altra entre la plaça del Mercat i el carrer Rubió i Ors. Mentre s’executin els treballs, el carrer Rubió i Ors passarà a ser de doble direcció per als vehicles. El pati de Palau, durant les obres, conservarà la meitat com a zona d’aparcament de zona blava i tindrà una part de càrrega i descàrrega mentre que l’altra meitat serà utilitzada com a zona d’acopi per a les obres. L’accés a l’aparcament de la plaça del Mercat es farà a través del carrer Miquel Tort.

El carrer Rafael Casanova  es troba tallat des de la plaça Pompeu Fabra i només permet el pas a veïns // Viu Molins de Rei

El carrer Rafael Casanova es troba tallat des de la plaça Pompeu Fabra i només permet el pas a veïns // Viu Molins de Rei

Els divendres, dia de mercat setmanal, el carrer Rafael Casanova en el tram entre la plaça del Mercat i el carrer Miquel Tort serà de doble sentit amb el suport de la Guàrdia Urbana degut a l’estretor i perillositat que pot comportar aquest fet en una jornada de màxima afluència de gent al carrer.

La desaparició de places d’aparcament del carrer Rafael Casanova i part del pati de Palau comportarà que la zona blava s’estengui a altres punts del Centre Vila. Un altre efecte col·lateral de les obres serà la modificació del recorregut del MolinsBus mentre s’estigui treballant en la reforma del carrer Rafael Casanova. Aquests dos punts seran desenvolupats per Viu Molins de Rei amb major detall en successius articles.

Amb retard però abans de Nadal

Les obres seran realitzades per l’empresa vicentina Obres i Serveis Roig sota la direcció de l’arquitecte molinenc Albert Rodríguez i es duran a terme en un termini de quatre mesos. Tot i que l’Ajuntament es va comprometre a tenir-ho enllestit abans de la Festa Major de Sant Miquel a finals de setembre, la realitat s’ha imposat i després d’unes setmanes de retard ara ja treballen amb l’horitzó de finalitzar les obres abans de la campanya de Nadal. Mentre l’alcalde i el primer tinent d’alcalde negaven l’evident retard en la roda de premsa de presentació de la reforma i parlaven d’estar complint els terminis previstos, el tinent d’alcalde Miguel Zaragoza ho justificava: “S’han presentat 44 empreses al concurs per realitzar les obres i això ha allargat el procés una mica més del temps calculat inicialment”.

Sigui com sigui, els botiguers en principi no s’han de preocupar, ja que segons l’alcalde, Joan Ramon Casals, “les obres estaran acabades abans de l’inici de la campanya de Nadal”. De fet, per a l’alcalde aquestes obres suposen “una incentivació econòmica”. Amb la finalització d’aquestes obres es posarà punt i final a la reforma de “l’ametlla” comercial del Centre Vila que s’ha allargat durant anys.

Per al primer tinent d’alcalde, Xavi Paz, “estem en un moment en el que no podem fer grans inversions i hem d’escollir molt bé”. El pressupost de les obres és de 418.875 euros, pagats per l’Ajuntament excepte 100.000 euros que són una aportació de la Generalitat en el marc del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC).

Recomanacions personalitzades