El pati de la Federació Obrera s’obrirà a la ciutadania

El pati posterior de la Federació Obrera està sent sotmès a unes obres d’adequació per fer-lo accessible als usuaris del centre cívic i la ciutadania en general. S’instal·larà una petita zona amb jocs infantils, es millorarà l’enllumenat i es pavimentarà part de l’aparcament de vehicles.

Les obres de millora del pati de la Federació Obrera suposaran la seva obertura a la ciutadania // Ajuntament de Molins de Rei

Les obres de millora del pati de la Federació Obrera suposaran la seva obertura a la ciutadania // Ajuntament de Molins de Rei

Un any després de la inauguració de la nova Federació Obrera, el pati passarà a ser accessible per a la ciutadania. Des de la setmana passada s’estan realitzant uns treballs de millora amb aquesta intenció: adequar el pati fins ara d’ús limitat i convertir-lo en un nou espai per gaudi del veïns del barri i dels usuaris del centre cívic de la Federació Obrera.

De fet, el disseny de la reforma de l’edifici ja contemplava la funció lúdica d’aquest espai exterior al preveure accés obert per tothom i servei de bar. En aquest primer any no s’ha aconseguit cap de les dues coses. El servei de bar ni ha sortit a concurs i el pati exterior es trobava fins ara deteriorat i amb manca d’elements de mobiliari i instal·lacions urbanes.

Les obres que s’estan duent a terme consisteixen en l’adequació del pati de la Federació Obrera per convertir-lo en un espai obert a tothom. S’instal·larà una tanca d’obra reixada i enjardinada amb quatre portes d’accés, una petita zona amb jocs infantils i es millorarà l’enllumenat de la zona. També està previst instal·lar un escenari per facilitar les necessitats de les possibles actuacions que es puguin dur a terme en el renovat espai. L’escenari anirà acompanyat del seu corresponent armari de connexions elèctriques.

Aparcament pavimentat parcialment

D’altra banda, les obres que s’estan executant milloraran l’aparcament de vehicles. Es pavimentarà una àrea, com a continuació del carrer Jaume Font. La resta de l’aparcament continuarà sense ser pavimentat però es reposarà el material granular del terra. Això sí, fins que finalitzin les obres el carrer Jaume Font romandrà tancat al trànsit i tampoc es podrà estacionar vehicles a l’aparcament. Està previst que els treballs de millora finalitzin a mitjans de juliol.

El pressupost total de la intervenció és d’uns 100.000 euros.

Recomanacions personalitzades