Problemes de circulació al carrer Carril un any després del canvi de normativa

Els vehicles no respecten els horaris de pas pel carrer Carril, entre l’estació i la plaça de la Creu, convertint-se en una amenaça per a les persones i una molèstia per als comerços. Només un cartell senyalitza la normativa del carrer i no hi ha cap element que impedeixi l’accés dels vehicles. 

La normativa del carrer Carril va canviar ara fa un any // Jose Polo

La normativa del carrer Carril va canviar ara fa un any // Jose Polo

Un any després del canvi de normativa, segueixen els problemes de mobilitat al carrer Carril. Els vehicles cometen infraccions de forma diària, posant en perill als vianants i generant problemes als comerciants de la zona. En dies laborables, els cotxes i motocicletes tenen l’accés restringit entre les sis de la tarda i les nou del matí. Durant  el cap de setmana, el carrer és peatonal les 24 hores del dia. Així està marcat amb un  cartell a l’entrada del carrer, única senyalització posada per l’Ajuntament per informar del canvi de la normativa, però, tot i així, les infraccions són contínues. En altres indrets de Molins de Rei on s’ha canviat recentment la normativa hi ha pivots que impedeixen el pas als vehicles fora de l’horari previst.

En un període de 3 hores del passat dissabte 8, quan cap vehicle que no sigui veí de la zona pot transitar pel carrer Carril, un mínim de 10 vehicles van passar per la zona per incorporar-se al Centre Vila per aquest carrer, segons el recompte realitzat per Viu Molins de Rei. Tots els conductors van cometre aquesta infracció sense cap sanció ja que la Guàrdia Urbana no va passar en cap moment per la zona. Els comerciants i veïns asseguren que aquest tipus d’infraccions no són aïllades i que es produeixen dia sí, dia també.

La situació perjudica greument als comerciants de la zona, que ja es van unir fa uns mesos per agrupar signatures demanant la retirada de la circulació pel carrer, justificant que la situació actual pot arribar a ser perillosa per a les persones. Amb l’arribada de la temporada d’estiu, els dos bars situats a la zona aprofiten per organitzar les seves terrasses. Al ser un indret on, teòricament, no hi ha d’haver circulació, les famílies que gaudeixen del es terrasses aprofiten per deixar jugar als nens pel carrer. El pas dels automòbils, alguns amb una velocitat elevada, ha posat en perill la integritat dels petits en més d’una ocasió. D’altra banda, el pas des cotxes unit a la implantació de les terrasses perjudica l’accés de les persones a algunes de les botigues ja que no queda gairebé espai per poder mirar els aparadors i entrar als establiments.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Recomanacions personalitzades