Neix la Coordinadora d’entitats i organitza un acte festiu i reivindicatiu contra les polítiques del govern municipal

Algunes de les entitats més combatives de la vila han donat a llum una Coordinadora d’Entitats de Molins de Rei. El primer acte serà el dissabte 15 de juny. Es busca “donar veu a alguns problemes ocasionats per les polítiques que està duent a terme l’Ajuntament” amb entitats i associacions.

"Si no fem res per la cultura estem morts" // J.Julià

Diverses entitats ja van fer una comparsa reivindicatives durant el passat Carnestoltes// Arxiu — Jordi Julià

Després de les reivindicacions culturals que algunes entitats van demostrar durant la festa de Carnestoltes, un dels temes candents era el treball conjunt per mantenir les demandes col·lectives. I així ha estat, fins a dia d’avui. Entitats com l’Agrupament Escolta Jaume Vicens Vives,  l’Esplai Agrupa, l’Esplai MIB, el Casal Autogestionat de Joves La Mola, el Mulei, Arran, Dempeus Molins, Zulogaarden, Grallers de Molins, Endavant Molins i el SEPC (Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans) de Molins de Rei s’han anat reunint setmanalment fins a organitzar-se a través d’un ens que les engloba a totes i intenta fer pinya davant els moments difícils: La Coordinadora d’Entitats de Molins de Rei. Un ens, però, que encara no s’ha constituït formalment. L’objectiu és  evidenciar el seu descontent amb la situació actual i el tracte donat per part de l’Ajuntament de Molins de Rei i la regidoria de Cultura encapçalada pel també alcalde, Joan Ramon Casals.

La primera acció de la Coordinadora d’Entitats de Molins de Rei serà el proper dissabte 15 de juny. La rellevància de l’acte, però, recau en la necessitat constructiva per millorar les mancances que pateix l’associacionisme molinenc, alhora que es vol convertir en un clam per seguir treballant plegats en una vila més activa i dinàmica.

El manifest de l’esdeveniment recalca la necessitat de les entitats de “treballar plegades per poder tenir una vila activa i participativa”. Una encara petitat part del teixit associatiu de la vila al·lega que “amb l’excusa de la crisi, el govern local duu a terme una política per limitar cada cop més les activitats culturals i d’oci que proposem”. I exemplifiquen amb els problemes generats arran de la demanda de subvencions, la denegació dels actes, la lentitud de la tramitació i la prohibició d’aquests “apel·lant a normatives que, com s’ha demostrat, s’apliquen segons els interessos de qui mana”.  

Tots els col·lectius que hi participen i integren l’acte reivindicatiu i festiu, amb interessos, demandes i necessitats ben diferents, han sumat esforços per visualitzar els seus problemes amb un objectiu constructiu que busca refer ponts amb l’administració. D’aquesta manera, organitzant una acció conjunta, volen posar de manifest que a partir d’ara treballaran de manera coordinada davant els problemes amb l’Ajuntament. “Fem un punt i a part, s’ha acabat haver-nos d’enfrontar soles a les dificultats per treballar en els nostres àmbits, a partir d’avui els problemes seran de totes i les respostes vindran de totes”, asseguren per cloure el manifest fet públic a través de les xarxes socials.

Totes aquestes entitats, que esperen la confirmació d’altres associacions que s’hi vulguin unir, duran a terme el 15 de juny diferents activitats culturals a la plaça de la vila. L’inici serà amb una xocolatada popular a les 10 del matí, seguida d’activitats i tallers per part de les entitats de lleure. També hi haurà una actuació de grallers, un dinar popular a preu de cost, una xerrada del col·lectiu Dempeus Molins! sobre l’associacionisme, així com també una representació de danses populars, entre d’altres. Les instàncies necessàries per realitzar aquesta jornada ja han estat presentades a l’Ajuntament de Molins de Rei. Ara s’ha d’esperar la resposta del consistori.

Recomanacions personalitzades