Es constitueix l’assemblea d’EUiA de Molins de Rei

Neix la primera assembla d’Esquerra Unida i Alternativa de Molins de Rei. Durant les properes setmanes es presentaran en societat. Estableixen com a prioritat “participar de forma activa als moviments socials de la vila” i remarquen que “no tenen res a veure amb Iniciativa”. 

EUiA es va constituir com a assemblea a la Federació Obrera // EUiA

EUiA es va constituir com a assemblea a la Federació Obrera // EUiA

Des de l’aparició al 1998 d’EUiA, formació que engloba el Partit dels comunistes de Catalunya (PCC), el Partit Socialista Unificat de de Catalunya Viu (PSUC Viu) i el Partit Obrer Revolucionari (POR) mai s’havia configurat una assemblea local de la formació a Molins de Rei.

Ara arriben a la política municipal constituint una assemblea amb l’objectiu de “participar de manera activa en els moviments de la vila” segons explica en declaracions a Viu Molins de Rei un dels seus membres, Albert Ferrer. “Hi havia diversos militants d’EUiA que vivien a Molins de Rei però militaven en altres sectors” diu Ferrer, provinent de l’assemblea universitària.

El projecte està encara en les seves primeres fases. De fet, Ferrer reconeix que encara estan decidint quin format d’acte utilitzaran per presentar-se davant la ciutadania de Molins de Rei. De moment, es donen a conèixer a peu de carrer, participant de manera activa en moviments socials com la PAH o Molins en Lluita.

Tot i que a nivell nacional EUiA manté una política de pactes amb ICV, Ferrer indica que a Molins de Rei no tenen “res a veure amb Iniciativa”. Per tant, l’agrupació local d’EUiA no anirà de la mà de la marca d’ICV a Molins de Rei: “Som organitzacions diferents i diferenciades”, remata Ferrer, apuntant que encara no tenen pensat si es presentaran o no a les properes eleccions municipals. “No hem parlat de la dinàmica electoral però estem oberts a col·laboracions amb totes les formacions d’esquerres trencadores” diu Ferrer il·lusionat amb el nou projecte que coordina de manera temporal fins que es decideixi un portaveu.

Recomanacions personalitzades