La plataforma Molins en Lluita denuncia la “repressió” del govern municipal

L’Ajuntament ha multat o expedientat a 16 persones, entre els quals hi ha dos regidors de la CUP, per posar cartells a llocs no autoritzats i realitzar murals reivindicatius a algunes parets. Des de la plataforma Molins en Lluita consideren que el consistori  ha iniciat una “campanya de censura i repressió”. 

Molins en Lluita es va presentar a la plaça de la Creu i dijous seran presents al ple municipal // Jose Polo

Molins en Lluita es va presentar a la plaça de la Creu i dijous seran presents al ple municipal // Jose Polo

L’Ajuntament de Molins de Rei, governat per CiU i PSC, ha multat  o expedientat administrativament durant les últimes setmanes a 16 persones per enganxar cartells fora dels llocs indicats, un incompliment de l’ordenança de civisme que múltiples entitats i fins i tot el propi consistori ha comès en més d’una ocasió. Les multes o expedients també s’han produït per realitzar murals reivindicatius i canvis de noms als carrers en motiu de la celebració del dia de la dona treballadora. Entre les persones multades o expedientades es troben dos regidors de la CUP: Roger Castillo i Mar Miralles. Tots dos van participar en els actes reivindicatius del 8 de març tot i que només Castillo va ser identificat per la Guàrdia Urbana en el moment de la creació del mural del carrer Major. La resta de multats formen part de col·lectius i entitats com Dempeus Molins, Arran, Espai Autogestionat Mallolis, el SEPC  Lluís de Requesens i el Casal Autogestionat de Joves la Mola. L’import de les sancions se situa al voltant dels 90€. Els expedients oberts estan pendents de resolució i de possibles sancions.

El polèmic cartell sobre el canvi d'alcaldia // Jose Polo

El polèmic cartell sobre el canvi d’alcaldia // Jose Polo

Arran d’aquests fets, i de la suspensió de diversos concerts a la Mola, s’ha creat la plataforma Molins en Lluita, que es defineix com un col·lectiu que “lluita des d’una òptica anticapitalista per transformar la nostra societat”. Entre els seus integrants es troben membres de la CUP Molins de Rei, la Mola, Arran, Mallolis i persones que pertanyen a altres col·lectius a títol individual.

La primera de les seves accions ha estat denunciar que l’Ajuntament de Molins de Rei “ha iniciat una campanya de censura i sancions administratives contra tots aquells que discrepen de la seva línia ideològica” mitjançant una roda de premsa feta a peu de carrer, el passat dissabte a la plaça de la Creu.

El proper dijous 30 presentaran una moció durant el ple municipal del mes de maig on reclamen “anul·lar tots els expedients sancionadors, que l’Ajuntament posi mitjans tècnics per permetre que les diferents entitats compleixin la normativa i que no s’utilitzi mitjans municipals per arrencar cartells de forma legal”.

En declaracions a Viu Molins de Rei, un dels membres de la nova plataforma i un dels organitzadors dels concerts de reggae suspesos, Isaac Arriaza, afirma que “és vergonyós que l’Ajuntament intenti reprimir als moviments socials amb processos poc legals”. Per la seva banda, la regidora de la CUP Mar Miralles, explica: “A mi no em van identificar en cap moment el dia 8 de març i, tot i així, em trobo amb una multa setmanes després“. Miralles va més enllà i declara a Viu Molins de Rei que “les crides al diàleg fetes pel govern posteriorment son hipòcrites, ja que dialogar havent posat primer una multa no és just”. Fonts municipals han assegurat a aquest diari que les multes s’han imposat per incomplir la normativa municipal i no pel continguts polítics dels cartells o les accions realitzades.

Recomanacions personalitzades