La PAH Molins de Rei dóna les primeres passes

La PAH Molins de Rei es marca com a primers objectius aprendre d’altres plataformes i sumar a més ciutadans al projecte.  La PAH Sant Boi de Llobregat explica la seva experiència a la primera trobada del col·lectiu, en la que participen unes 50 persones formant un grup heterogeni. 

Una cinquantena de persones es van reunir per veure néixer a la PAH Molins // Marta Pedrola

Una cinquantena de persones es van reunir per veure néixer a la PAH Molins // Marta Pedrola

Una cinquantena de persones es van reunir el passat dissabte a la Plaça de la Llibertat per realitzar la primera trobada de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Molins de Rei. Sota un fred intens i suportant alguna gota de pluja, es va arribar a la conclusió que era el moment d’aprendre de les experiències d’altres PAH de la comarca. Presents estaven alguns membres de la PAH de Sant Boi de Llobregat, que van resumir les seves actuacions i el seu mètode d’organització. Va quedar pendent organitzar una sortida per assistir presencialment a una de les assembles de la plataforma veïna. El primer pas de la PAH de Molins de Rei és clar: acumular coneixement per poder actuar de forma correcta.

El grup de persones assistents a la primera reunió del moviment a la plaça de la Llibertat era completament heterogeni. Es podien trobar persones d’edats diferents, des d’adolescents com els membres del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans a Molins de Rei  fins a veterans de l’acció política municipal com l’exregidora d’Iniciativa Laura Duran, passant per integrants de Dempeus Molins!, Arran i  ciutadans sense una vinculació política marcada però que veuen la lluita contra l’estafa del mercat immobiliari com una causa justa.

També era present la regidora d’Habitatge, Anna Cantudo (PSC), qui valora “positivament” la creació de la PAH i espera que “puguin aportar coses que actualment no ofereix l’Oficina d’Habitatge”, segons ha dit en declaracions a Viu Molins de Rei.  Precisament va ser Cantudo qui va remarcar que, fins al moment, a Molins de Rei els desnonaments són “gairebé inexistents”. Segons la regidora d’Habitatge, el veritable problema que es pateix actualment a la vila són els casos en els que no es pot fer front al lloguer d’un habitatge i que acaben amb el ciutadà també al carrer.

La PAH Molins es prepara per donar el salt a l'acció // Marta Pedrola

La PAH Molins es prepara per donar el salt a l’acció // Marta Pedrola

La idea va sorgir de la xerrada organitzada per Dempeus Molins! amb membrs de la PAH Sabadell i després de la primera trobada de la PAH a la vila la majoria d’assistents marxaven amb la impressió que en aquella tarda de “sofà i manta” havia nascut un moviment de lluita que donarà molt a parlar durant els propers mesos a Molins de Rei. Sensacions positives però amb la certesa que hi ha molt camí per recórrer i molta feina per fer. El primer pas ja està donat i la segona trobada serà al local de l’associació de veïns del barri del Canal (C/ Ferran Agulló, 8) el dia 8 de maig.

Presència a les xarxes socials 

Una altre dels objectius marcats és l’augment de persones que formen part del moviment. Per això, i per informar dels seus moviments, la PAH Molins de Rei ha obert dos perfils a les xarxes socials. La PAH Molins es pot trobar a Facebook a facebook.com/pah.molinsrei i a Twitter a twitter.com/PAH_MolinsdeRei.

Recomanacions personalitzades