Dempeus proposa crear una Plataforma d’Afectats per la Hipoteca a Molins de Rei

Dempeus Molins! proposa la creació d’una Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) a Molins de Rei en el seu últim acte on van portar a Pau Llonch i Oriol Sorolla, de la PAH Sabadell. La reivindicació del dret a l’habitatge digne ha estat la tònica general d’un acte amb gent d’arreu del Baix Llobregat. 

Llonch i Sorolla han explicat la seva experiència a la PAH Sabadell // Marta Pedrola

Llonch i Sorolla han explicat la seva experiència a la PAH Sabadell // Marta Pedrola

Dempeus Molins! ha proposat la creació d’una Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) a Molins de Rei. Després de dues xerrades en les quals han aconseguit despertar l’expectació de la gent i remoure consciencies, han donat un pas més  prenent un paper propositiu en la societat molinenca. “No ens veiem capacitats per gestionar-la però volem posar el tema sobre la taula”, diuen els membres del col·lectiu Dempeus Molins!, prometent “treballar-hi per a que surti endavant”. El moviment de més rabiosa actualitat, que està aconseguint plantar cara davant la privació del dret a l’habitatge digne, pot arribar a Molins de Rei després de fer-ho arreu de la comarca, en poblacions com Sant Feliu, Abrera o Sant Boi de Llobregat.

Ho han proposat posant com a exemple una de les PAH més actives de Catalunya, la de Sabadell. Sense pèls a la llengua, dos dels seus membres, Pau Llonch  i Oriol Sorolla, han reivindicat el dret universal a l’habitatge digne. Ho han fet explicant el seu treball diari i organitzat en assemblees i comissions que lluita contra uns 40 casos de desnonaments a la setmana, treballant colze a colze amb nombroses famílies víctimes d’un sistema cada vegada més immoral. “Primer s’ha de convèncer a l’afectat de que no és culpable de res” ha afirmat Llonch, mostrant un discurs igual de demolidor que  les seves cançons de rap al capdavant d’At Versaris.

Gent d'arreu del Baix Llobregat han visitat Molins de Rei per escoltar la xerrada // Marta Pedrola

Gent d’arreu del Baix Llobregat han visitat Molins de Rei per escoltar la xerrada // Marta Pedrola

La Federació Obrera ha estat gairebé plena per escoltar el missatge anti-capitalista de Llonch i Sorolla. Gent d’arreu del Baix Llobregat ha assistit a la trobada, on no s’ha passat per alt alguns temes envoltats per la polèmica com els “escraches”. “Fins a quin punt els “escraches” no han evitat manifestacions d’odi més violentes?”, s’ha preguntat Llonch abans d’afirmar que  “la gent que opina que posar adhesius a les cases dels diputats del PP és violència ja no se la pot convèncer de res”. 

El debat sobre la temàtica ha evolucionat amb discrepàncies i naturalitat entre el públic,  heterogeni en edat, però convençut que cal un canvi de sistema. “Mitjançant la desobediència i la resistència pacífica hem aconseguit detenir la gran majoria de desnonaments”, han explicat els membres de la PAH Sabadell, fent una oda a la lluita pacífica però sense por ni complexes. L’ovació final no ha resultat protocol·lària, el públic ha sortit amb el convenciment que les coses poden canviar.

Recomanacions personalitzades