L’atur baixa per tercer mes consecutiu i se situa en el 14,5%

1.891 molinencs són els que es troben a l’atur, 44 menys que el mes anterior. La taxa d’atur registra un clar descens per tercer mes consecutiu, situant-se en el 14,5%, a nivells de l’estiu de l’any passat, i per sota dels 2.000 aturats superats a finals del 2012.

Continua la millora dins de la gravetat de la situació. Enrere queden els 2.000 aturats i una taxa superior al 15% que van batre rècords històrics a Molins de Rei a finals del 2012. Per tercer més consecutiu, l’evolució de l’atur és positiva: el febrer s’ha tancat amb 44 desocupats menys que al gener, quedant-se en 1.891 persones en situació de desocupació. D’aquesta manera la taxa d’atur se situa en el 14,5% de la població activa, tres dècimes per sota del registre anterior. Tot i la millora de la situació des del mes de desembre, si es compara amb les xifres de fa tot just un any, al febrer del 2013 hi havia 69 aturats més que al 2012.

Evolució de l'atur febrer 2012 - febrer 2013 // Gràfica d'elaboració pròpia Viu Molins de Rei

Evolució de l’atur febrer 2012 – febrer 2013 // Gràfica d’elaboració pròpia Viu Molins de Rei

Segons les dades aportades per l’Observatori del Baix Llobregat, durant el mes de febrer l’atur va disminuir a parts iguals entre homes i dones. La taxa d’atur femenina baixa tres dècimes, fins a situar-se en el 16,4%, el que representa 1.016 dones desocupades, encara per sobre de les 1.000 dones a l’atur superades des de fa mesos. Pel que fa als homes, la taxa d’atur cau quatre dècimes fins el 12,7%, amb 875 molinencs desocupats.

En quant a grups d’edat, tot i el descens global de les xifres d’atur, entre els majors de 44 anys creix i no es veuen beneficiats de cap manera per la tímida recuperació apuntada a les xifres generals. Aquest és el col·lectiu més afectat per l’actual crisi econòmica i arriba als 874 desocupats, una taxa d’atur del 19,3%, dos dècimes més que el mes anterior. L’atur dels menors de 25 anys, en canvi, millora considerablement i es queda en l’11,8%, amb una increïble disminució des del 13,9% registrat el mes de gener. Actualment són 108 molinencs menors de 25 anys els que hi ha a l’atur, 20 menys que el mes anterior.

Per sectors i activitats econòmiques, a nivell comarcal i en relació amb el mes anterior, l’atur puja entre aquelles persones que tenien una ocupació al sector del comerç, la restauració i l’hoteleria. També s’ha incrementat en els serveis a la producció i a sanitat i serveis socials. El grup de persones aturades sense cap experiència laboral anterior també puja. Tot i això, en activitats com ara indústria, construcció i administració pública i educació l’atur registrat ha baixat.

Recomanacions personalitzades