La seu d’Iniciativa es converteix en aula d’estudi durant dues setmanes

Iniciativa per Molins de Rei ha habilitat el seu local com aula d’estudi durant dues setmanes. L’experiència pilot ha estat valorada com a molt positiva des de l’organització i tindrà continuïtat en el futur. Els ecosocialistes acusen a l’equip de govern de “relegar a l’oblit” la nova biblioteca.

Joves estudiants van fer ús de l'aula d'estudi posada en marxa a la seu d'Iniciativa // IxMdR

Joves estudiants van fer ús de l’aula d’estudi posada en marxa a la seu d’Iniciativa // IxMdR

Les instal·lacions de la biblioteca Pau Vila no són les millors per estudiar, és una queixa reiterada per part de la joventut de Molins de Rei. Davant les carències de la biblioteca, sumades a l’escurçament de l’horari del servei d’aula d’estudi, el grup local de Joves d’Esquerra Verda va proposar a Iniciativa convertir la sala Antonio Méndez en una aula d’estudi.

D’aquesta manera, la seu del carrer Molí s’ha convertit durant dues setmanes en una aula d’estudi oberta a totes les edats. El període escollit ha estat del 14 al 25 de gener, coincidint amb l’època d’exàmens universitaris, i l’horari ha estat de dilluns a divendres de 16 a 20 hores.

Fonts d’Iniciativa expliquen que d’aquesta manera “s’oferia un servei complementari a la biblioteca Pau Vila en l’horari de tarda, que és el de major demanda”. El partit polític oferia a la seva seu també connexió gratuïta a internet.

El bon funcionament de l’experiència ha fet que Iniciativa per Molins de Rei ja hagi anunciat la seva previsió de donar continuïtat a l’aula d’estudi, tractant d’incrementar la difusió als centres educatius per aconseguir reunir a més estudiants. Els ecosocialistes també es comprometen a ampliar l’horari en properes ocasions.

Biblioteca relegada a l’oblit

Iniciativa per Molins de Rei ha aprofitat que donava a conèixer aquesta iniciativa duta a terme al seu local per criticar l’actitud de l’equip de govern local davant la nova biblioteca, un projecte que va deixar encarrilat l’anterior equip de govern format per ICV, ERC i CiU amb un cost previst de 10 milions d’euros“El govern municipal de CiU i PSC ha relegat a l’oblit la nova biblioteca”, asseguren els ecosocialistes a través d’un comunicat de premsa. El cert és que el PSC va presentar la biblioteca com una de les prioritats si guanyava les eleccions però el context econòmic fa complicat que Xavi Paz pugui complir la seva promesa. En tot cas, d’acabar-la duent a terme, els socialistes i convergents aposten per un projecte diferent al que va deixar a punt el tripartit molinenc.

Recomanacions personalitzades