L'avantprojecte de la nova biblioteca preveu un cost global d'uns 10 milions d'euros

El nou centre cultural acollirà la nova biblioteca municipal i un auditori a la Plaça de la Llibertat. Aquest projecte és l’estrella del pla d’equipaments culturals 2010 – 2015. El context econòmic pot afectar els terminis de la seva realització.

Tot i que el projecte definitiu acabarà de perfilar el pressupost, la nova biblioteca-auditori pot costar al voltant dels 10 milions d’euros. El seu elevat cost pot enrederir la seva construcció encara que el regidor de cultura, Jordi Romeu, va declarar durant la presentació del pla d’equipaments culturals 2010-2015 que “és un projecte que ha de començar-se a construir cap al final de la propera legislatura”.

L’avantprojecte preveu un complex de 5.500 metres quadrats construïts, 1.826 metres dels quals corresponen a la biblioteca (actualment en té només 386) i 815 més per a un auditori que donaria cabuda a unes 300 persones . Per l’alcalde de la vila, Ivan Arcas, l’avantprojecte mostra “un edifici impactant”, que es situarà a l’espai on ara mateix hi ha l’aparcament de cotxes.

L’arquitecte de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i director del projecte, Antonio Montes, va fer un explicació del projecte remarcant que “la Plaça de la Llibertat és un espai perfecte ubicar aquest equipament cultural”. Una zona d’aparcament, serveis logístics per a la biblioteca i l’auditori i un bar també formen part d’aquest avantprojecte que té l’aprofitament de la llum solar com un dels seus pilars bàsics.

Recomanacions personalitzades