El CEM estrena rocòdrom vertical

El Centre Excursionista de Molins de Rei ha aprofitat la fira de la Candelera per inaugurar un nou rocòdrom al Poliesportiu Municipal.

El nou rocòdrom permetrà que Molins de Rei sigui seu de la lliga catalana d'escalada esportiva // CEM

El nou rocòdrom permetrà que Molins de Rei sigui seu de la lliga catalana d’escalada esportiva // CEM

La Fira de la Candelera també va servir per fomentar el esports minoritaris de Molins de Rei. El Centre Excursionista de Molins de Rei va estrenar un nou rocòdrom, espai necessari per entrenar la pràctica de l’escalada. Segons el responsable de la secció d’escalada del CEM, Carles Moyés, “fa molt anys que estàvem esperant aquesta instal·lació”. És per això que ara que s’ha fet realitat es mostren “molt contents”.

El nou rocòdrom complementa la primera fase inaugurada el novembre del 2010,  quan es va instal·lar un bloc d’escalada (bulder) que ha suposat un augment del nombre de practicants de l’escalada a Molins de Rei i la recuperació d’escaladors que fins ara havien d’anar a entrenar al Papiol o Sant Feliu de Llobregat.

El nou rocòdrom es troba al costat de la pista antiga del poliesportiu municipal // Laura Fernández

El nou rocòdrom es troba al costat de la pista antiga del poliesportiu municipal // Laura Fernández

Amb aquest nou rocòdrom es culmina la segona fase: un rocòdrom d’alçada que permet practicar l’escalada vertical, el que permetrà incorporar a Molins de Rei al circuit de competicions d’escalada esportiva amb cordes, bagues i mosquetons per progressar cap amunt, mentre que amb el bloc que hi havia fins ara només es podia fer horitzontalment.

La instal·lació del rocòdrom de 10 metres d’alçada i 5 d’amplada ha estat costejada pels socis del CEM. Ha costat un total de 9.000 euros. Tot i iaixò, la mà d’obra ha tingut un cost zero ja que l’han construït els membres de la secció d’escalada de l’entitat esportiva. El rocòdrom s’ha instal·lat a la pista antiga del poliesportiu municipal encara que és una ubicació que es veurà modificada a mig termini. Segons va explicar l’alcalde i regidor d’Esports, Xavi Paz, en declaracions a Viu Molins de Rei, “el rocòdrom és una instal·lació que, a la llarga, ha de passar la zona esportiva del barri del Canal, que serà el punt de concentració dels esports minoritaris a Molins de Rei”.  D’aquesta manera, l’escalada compartiria espai amb esports com l’halterofília, el tenis taula o la gimnàstica en el futur.

baner notis fira 2013-2 copy

Recomanacions personalitzades