El Camell i els escacs comparteixen espai per la pluja

La carpa de la plaça de la Llibertat ha fet de refugi per a dos dels actes que s’havien de celebrar durant el matí de Sant Miquel: “Dóna el xumet al Camell” i les simultànies d’escacs. L’afluència ha estat menor que altres anys, però la carpa no ha parat de rebre visites.

Les simultànies d'escacs amb Fernando Peralta i el "Dóna el xumet al Camell" han coincidit a la plaça de la Llibertat // Jordi Julià

Les simultànies d’escacs amb Fernando Peralta i el “Dóna el xumet al Camell” han coincidit a la plaça de la Llibertat // Jordi Julià

La rectificació de l’Ajuntament a l’hora de llogar una carpa que no cobrís només l’escenari de la plaça de la Llibertat ha servit perquè alguns dels actes que s’havien de celebrar el matí de Sant Miquel es poguessin celebrar amb relativa normalitat. Tant les simultànies d’escacs que organitza el Club d’Escacs Incresa com l’acte en què els infants entren en contacte amb una de les bèsties més emblemàtiques de Molins de Rei, “Dóna el xumet al Camell”, s’hi han pogut aixoplugar.

En el cas de “Dóna el xumet al Camell” no s’ha hagut de fer cap canvi, perquè ja estava previst que comencés a les onze del matí a la mateixa plaça de la Llibertat. En canvi, les simultànies d’escacs, que s’havien de celebrar des de les deu del matí al passeig del Terraplè, s’han hagut de traslladar uns metres fins a la mateixa carpa, fent coincidir dos públics diferents en un mateix lloc.

Joan Niubò, membre del Club d’Escacs Incresa, ha explicat a Viu Molins de Rei que “s’ha notat molt la baixada de públic aquest any” malgrat el “molt bon nivell” que tenia el jugador convidat, Fernando Peralta. Niubò ha remarcat que “mentre que el campió del món té uns 2700 punts, Fernando Peralta en té uns 2600”. Aquest mestre dels escacs viu actualment a Cerdanyola del Vallès, tot i que va néixer a Argentina i avui ha posat en pràctica el seu nivell jugant contra escaquistes molinencs.

La meitat de diplomes

El Camell, encara a mig reparar, ha rebut els xumets dels infants durant tot el matí // Jordi Julià

El Camell, encara a mig reparar, ha rebut els xumets dels infants durant tot el matí // Jordi Julià

Des dels Amics del Camell, Jordi Beumala, ha explicat a Viu Molins de Rei que l’afluència de públic al “Dóna el xumet al Camell” també ha baixat considerablement respecte altres anys: “El que més s’ha notat és que altres anys hi havia molta gent que passejava per aquí i s’apropava a veure’ns”.

Els carrers de Molins de Rei estaven gairebé deserts aquest matí, de manera que ambdues activitats només han atret a les persones que ja tenien previst anar-hi i a molt pocs curiosos. Però el número de participants a l’activitat també ha baixat.

Una dada pot ser el número de diplomes que s’han entregat a tots els infants que han fet el pas i han deixat el xumet per donar-lo al Camell, que encara estava a mig reparar després de l’incident de les Matines“Hem donat uns 50 diplomes, quan el normal és fer-ne uns 100”, explica Beumala. De totes maneres, la carpa de la plaça de la Llibertat no ha parat de rebre visites durant tot el matí, contrastant amb la soledat de la resta de carrers de Molins de Rei durant el matí de dissabte.

Recomanacions personalitzades