L’associació de veïns de La Rierada ja té seu social

L’associació de veïns La Rierada ha inaugurat la seva seu social en el marc de la Festa Major del barri. Es tracta d’un espai a Can Santoi que els veïns han reivindicat des de fa 30 anys. Un conveni cedeix el seu ús als veïns, els quals organitzaran activitats a partir del setembre.

L'alcalde, Xavi Paz, i el primer tinent d'alcalde, Joan Ramon Casals, van inaugurar l'edifici juntament amb el president de l'associació de veïns, Pere Royo // Ajuntament de Molins de Rei

L’alcalde, Xavi Paz, i el primer tinent d’alcalde, Joan Ramon Casals, van inaugurar l’edifici juntament amb el president de l’associació de veïns, Pere Royo // Ajuntament de Molins de Rei

El passat dimecres 15 d’agost, coincidint amb la Festa Major del barri de la Rierada, veïns i membres de l’Ajuntament van inaugurar la seu de l’associació de veïns La Rierada. Es tracta de l’antiga escola del barri, un edifici cedit per l’Ajuntament que a partir de setembre acollirà activitats i funcionarà com a seu social per als veïns d’aquest barri de muntanya molinenc.

A l’acte d’inauguració, el president de l’associació, Pere Royo, va agrair “el compromís del consistori per haver resolt una reivindicació històrica del barri”.

L’acte també va comptar amb la presència de l’alcalde, Xavi Paz, qui va destacar la importància d’una seu per a l’associació de veïns. “Promou la cohesió i permet millorar la tasca dels veïns”, va assegurar l’alcalde, agraint la col·laboració dels veïns per treballar conjuntament amb l’Ajuntament per millorar les condicions de vida al barri.

Una reivindicació històrica

La seu de l’associació de veïns del barri de La Rierada és un equipament molt reclamat i llargament esperat. Les primeres demandes d’aquesta seu venen dels anys 80, quan ja es van fer moviments a la Casa de la Vila per cedir un espai als veïns. Des de llavors, els diferents equips de govern que han anat passant pel consistori han treballat més o menys fins a desembocar en aquesta inauguració. Les negociacions amb l’anterior equip de govern format per Iniciativa, ERC i CiU va provocar nombroses discussions amb els veïns i mai va acabar d’arribar a bon port.

Amb l’arribada de la sociovergència, el treball de l’actual junta de l’associació de veïns La Rierada ha estat clau per aconseguir la seu. Encapçalats per Pere Royo, els veïns han pressionat a l’actual equip de govern fins aconseguir la tan anhelada seu social. El passat mes de maig es va formalitzar l’acord entre Ajuntament i veïns per la cessió de l’espai i aquest 15 d’agost van veure fet realitat el seu somni.

Conveni de col·laboració

Tot i que Can Santoi -espai al que pertany el local- pertany a l’Ajuntament, es troba cedit a l’Associació Catalana de Cases de Colònies, que s’encarrega de la seva gestió, manteniment i explotació. Per tal de poder cedir un espai a l’associació de veïns, al darrer ple municipal es va aprovar per unanimitat el conveni de col·laboració amb l’Associació Catalana de Cases de Colònies per a la formalització de la cessió parcial de la concessió d’ús d’una part de Can Santoi.

Amb aquest conveni, l’entitat de cases de colònies retorna a l’Ajuntament l’espai que utilitzarà l’associació de veïns. Així, l’Ajuntament recupera la gestió, el manteniment i la responsabilitat de l’espai que utilitzaran els veïns de la Rierada.

Recomanacions personalitzades