Interior demana 30.000€ a un molinenc pels fets de la vaga del 29 de març

El Departament d’Interior considera al militant de la CUP, Enric Piera, com a “responsable” d’alguns actes no previstos durant la passada vaga general a Molins de Rei i el multa amb 30.050,61 euros. Dilluns s’ha organitzat una concentració en suport del molinenc. Piera assegura “no entendre res”.

Un piquet va aturar a primera hora del matí el pas de trens a l’estació el dia de la vaga general // Miquel Monfort

El molinenc i militant de la CUP, Enric Piera, ha estat multat amb una quantitat de fins a 30.050,61€ per ser “promotor i organitzador” d’alguns dels actes que es van desenvolupar durant la passada vaga general del 29 de març. A més de la concentració oficial a la plaça de l’Ajuntament, durant aquell dia es va tallar la circulació dels trens a l’estació a primera hora del matí i es va tallar el trànsit a la N-340 al migdia, uns actes dels que no s’havia fet una notificació prèvia. És per això que el departament d’Interior ha obert un expedient administratiu sancionador contra Piera.

Interior acusa al molinenc d’actuar com a “organitzador” al “donar instruccions” a la resta de manifestants, unes 500 persones, “amb un megàfon” i de fer “d’interlocutor amb els agents policials“, que no el van identificar en aquella ocasió. Deixant de banda la seva militància en un partit polític, Enric Piera és un activista social vinculat a col·lectius com el 15-M  o Molins contra les retallades. D’aquesta manera, la Generalitat de Catalunya ha trobat el seu cap de turc a Molins de Rei, com ja ha fet en altres poblacions catalanes.

Enric Piera va anar a les llistes de la CUP a les passades eleccions municipals // CUP Molins de Rei

Enric Piera va anar a les llistes de la CUP a les passades eleccions municipals // CUP Molins de Rei

En declaracions a Viu Molins de Rei, Piera assegura: “No entenc res, l’única explicació possible és una actuació repressiva més d’aquest govern de dretes”, diu el molinenc, encara sorprès.  “L’objectiu és neutralitzar a tothom que es pugui significar en la lluita social, però sobretot evitar que vagi a més” explica Piera, qui ha posat el seu cas en mans de l’entitat Alerta Solidària, que ja ha defensat a altres ciutadans en situacions similars a la del militant de la CUP a altres ciutats catalanes per altres accions dutes a terme el passat 29 de març durant el dia de vaga general.

Concentració en suport al molinenc condemnat

Diferents entitats, entre elles la CUP Molins de Rei, han començat una sèrie d’accions de suport a Enric Piera. Dilluns 6 d’agost a les 18:30 hores està convocada una concentració a la Plaça de la Vila. D’altra banda, també es vol fer un vídeo per mostrar l’enfrontament d’aquests col·lectius a la condemna i presentar una moció al proper ple municipal.

Recomanacions personalitzades