L’Atlètic Incresa aconsegueix la permanència

Els del barri del Canal estaran la temporada vinent a Tercera Catalana. L’equip ha aconseguit la salvació després d’una gran victòria per 3 a 0 contra el Santa Coloma de Cervelló, rival directe. 

Roque Bonilla, Fran García (ex Incresa ara a Santa Coloma) i Jona Nuñez lluiten per una pilota // Jose Polo

Era un partit especial i es notava al Ricard Ginebreda. Les cares de la gent a la terrassa del bar desprenien emoció i nervis mentre els jugadors passaven revisió a pocs metres. L’Atlètic Incresa rebia al Santa Coloma de Cervelló, a només tres punts dels de Molins de Rei, jugant-se la permanència i el jugador més important de la història de l’entitat, Francisco Bellido, s’acomiadava del Ricard Ginebreda ni més ni menys que 25 temporades després.

L’Atlètic Incresa és un equip que treu el millor d’ell mateix en les situacions complicades, amb un gran esperit de lluita. I van començar el partit sense por a res, conscients que una victòria els donava la salvació amb una jornada d’antelació. Una falta de Mario Lobo i una arribada del ràpid David Ribas ja avisaven que els del barri del Canal volien els tres punts si o si. El jove “Franki” Canals controlava el centre del camp amb precisió en les seves passades recolzat per la lluita de Jona Nuñez i la intel·ligència de Mario Lobo formant un triangle posicional molt potent. Tothom sabia que el gol havia d’arribar tard o d’hora i així va ser. Sobre el minut 39 David Ribas agafava l’esquena a la defensa, es desfeia del porter amb una finta marca de la casa i fa el 1 a 0 a plaer. Amb aquest resultat es va arribar a la mitja part.

La segona part va començar molt més ensopida, sense que cap equip aconseguís controlar el partit. El Santa Coloma de Cervelló es va arribar a apropar a la porteria dels blanc-i-blaus però la defensa formada per Roque Bonilla, José Manuel Rubio, Àlex González i Carlos Ruiz, que normalment actua en el centre del camp però que es va iniciar en això de futbol com a lliure, és va mostrar molt segura.

A manca de 10 minuts per acabar el partit va aparèixer qui sempre ho fa, sobretot en les grans ocasions, un home que dóna el 200% d’ell mateix en cada partit i que reflexa millor que ningú el que realment és l’esperit Incresa: Jona Nuñez rematava de cap i el 2 a 0 pujava a l’electrònic. Temps per a la tranquil·litat. La festa la va arrodonir David Ribas fent el 3 a 0 mostrant la seva habitual sang freda davant del porter. Partit finit.

D’aquesta manera l’Atlètic Incresa ha aconseguit la permanència a Tercera Catalana, objectiu marcat a principis de temporada. Un equip que va fer somiar a la primera volta i que ha fet patir a la segona però que, en tot cas, ha demostrat ser fiable en els moments crucials. Ara l’entitat afrontarà un moment dolç: fonts municipals han assegurat a Viu Molins de Rei que els nous vestuaris, tant reclamats com legítims, es presentaran tot just després de l’estiu. Equip a Tercera Catalana, camp renovat i un futbol base que ja recorda a les seves millor èpoques, el futbol torna a estar de moda al barri del Canal, si és que alguna vegada havia deixat d’estar-ho.

Recomanacions personalitzades