Albert Botran presenta el seu llibre sobre la història de la CUP

El regidor de la CUP, Albert Botran, va presentar a la sala d’actes de Ca n’Ametller el seu llibre sobre l’independentisme d’esquerres i la història del partit en el que milita. En les seves pàgines, Botran fa un repàs històric al creixement experimentat per la CUP en els últims anys.

Una trentena de persones van escoltar les explicacions d'Albert Botran // CUP Molins de Rei

Setmanes després de posar-se a la venda com un dels llibres molinencs publicats per Sant Jordi, el regidor de la CUP, Albert Botran, ha presentat la seva obra a  Molins de Rei. “Unitat popular, la construcció de la CUP i l’independentisme d’esquerres” és el títol del llibre que busseja en el passat del partit que ara mateix més pes té a l’oposició de l’Ajuntament i que va aconseguir representativitat a nombrosos consistoris catalans ara fa un any, multiplicant per cinc la seva presència als plens municipals. “Totes les formacions polítiques han de tenir un bagatge i un coneixement del seu passat”, reconeixia l’historiador molinenc, que amb el seu llibre pretén cobrir un buit sobre la història de la CUP que fins ara ningú havia escrit.

Malgrat existir des de l’any 1987 i disposar ja d’una llarga trajectòria política, no fou fins al maig de 2007, quan van obtenir unes desenes d’actes de regidor a tot Catalunya, i quatre anys més tard amb la seva consolidació en obtenir-ne un centenar, que la sigla CUP aparegué amb força en l’escenari polític i mediàtic del país. Aprofitant aquest creixement, Botran fa un repàs a l’evolució del partit i explica quin espai polític representa i quins fonaments sustenten el seu corpus ideològic. Així, el regidor molinenc i membre del secretariat nacional de la CUP tracta d’explicar en clau nacional les arrels històriques i polítiques del partit. Tot plegat, això sí, “de manera còmplice, sense amagar que formo part de la CUP”, reconeixia l’escriptor, que ha hagut de combinar la seva vessant d’historiador i la de polític a l’hora d’afrontar el llibre.

L’acte de presentació, moderat per Miquel Martínez Bigas, es va celebrar el passat dimarts 8 de maig a la sala d’actes de Ca n’Ametller. Albert Botran va explicar les reflexions que recull al llibre davant una trentena de molinencs, entre els que hi havia militants de la CUP, però també d’Esquerres per Molins de Rei i altres ciutadans interessats pel llibre del jove historiador molinenc.

Recomanacions personalitzades