Lletres molinenques per Sant Jordi

Diferents autors molinencs presenten els seus nous llibres dies abans de la diada de Sant Jordi. La Fira del llibre en català estarà oberta durant el 23 d’abril de 9 del matí a 8 del vespre a la Plaça de la Creu, on es podran comprar roses i llibres com és tradició.

L'any passat el temps va acompanyar // Arxiu

Joan Guitart, Albert Botran i Maria Teresa Riera han presentat nous llibres tot just abans de la diada de Sant Jordi. Són tres autors molinencs que exhibiran els seus llibres a la plaça de la Creu durant el 23 d’abril.

Sangre Virgen es la primera obra de Joan Guitart escrita a quatre mans, és a dir, amb l’ajuda d’un altre autor. El company d’escritura del molinenc és el veí de Sant Vicenç dels Horts i amb arrels molinenques Pascual Blasco. El llibre és una novel·la fantàstica apte per un públic jove que explica la història d’un vampir que s’enamora d’una de les seves  víctimes.

Albert Botran parla en el seu primer llibre d’un dels temes que més coneix: la història de la Candidatura d’Unitat Popular. El regidor molinenc ha presentat Unitat Popular: la construcció de la CUP i l’independentisme d’esquerres. Botran explica les arrels d’un moviment polític que va començar a finals dels anys vuitanta però que, des de 2007, ha anat creixent des del municipalisme i que s’ha fet forta a poblacions com Molins de Rei, on tenen quatre regidors.

Un biberó a la Guerra, de Josep Riera

Un biberó a la guerra és una obra de Josep Riera publicada a títol pòstum i editada per la seva filla, la també molinenca Maria Teresa Riera. El llibre és un relat sobre l’anomenada lleva del biberó, la promoció de persones més joves que van lluitar pel bàndol republicà durant la Guerra Civil sense superar la majoria d’edat i de la qual Josep Riera en va formar part. Les memòries que el pare va deixar escrites, la filla les ha recuperat en una obra que ens trasllada en el temps.

Tot i que no són llibres d’autors molinencs, durant els últims dies també s’ha presentat un llibre molt relacionat amb la vila: Riu Serra 1921-2006. Escultor i dibuixant, d’Eduard Riu-Barrera i Pilar Vélez, on recullen documentació de l’artista Riu Serra, fill predilecte de Molins de Rei.

Nova edició de La fira del llibre en català

Tots aquests llibres i molts més es podran trobar entre les 9 del matí i fins  les 8 del vespre a la nova edició de la 27a Fira del llibre en català, que tornarà a omplir la Plaça de la Creu de llibres i roses amb la participació de diferents entitats de la vila. Durant el dia de Sant Jordi també es farà la presentació del llibre Barcelona anys blaus, de l’històriador Javier Tébar. Serà a les vuit del vespre a la seu d’Iniciativa per Molins de Rei.

Recomanacions personalitzades