Internet guanya pes com a via de comunicació amb l’Ajuntament

Gairebé el 50% de les queixes i suggeriments que els ciutadans fan arribar a l’Ajuntament són a través d’internet. L’email de contacte amb l’alcalde i els formats telemàtics guanyen pes tot i que les instàncies tradicionals continuen suposant el 37%.

Un avís a la pàgina web de l'Ajuntament dirigeix al formulari per fer queixes i suggeriments

El formulari de contacte amb l’alcalde és actualment la via de comunicació més utilitzada per fer arribar queixes i suggeriments. El 39% de les demandes han arribat a través d’aquest canal. En canvi, el correu electrònic de l’Ajuntament només suposa un 1%. Les noves tecnologies també permeten fer arribar comentaris utilitzant l’e-tram, la plataforma informàtica de tramitació de l’Administració Oberta de Catalunya i el web de l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona. Aquest canal suposa un 8% de les demandes rebudes. Entre correus electrònics i demandes rebudes a través d’e-tram, el 49% de queixes i suggeriments arriben de manera telemàtica.

Li segueix en quant a percentatge d’utilització les tradicionals instàncies que es poden escriure als equipaments d’atenció ciutadana de Ca n’Ametller i al propi Ajuntament. L’espai de preguntes a l’alcalde realitzat a Ràdio Molins de Rei cada dimecres a les 10 del matí és el tercer canal d’entrada de demandes ciutadanes, representant el 15% d’aquestes.

Es redueix el temps de resposta

Un dels compromisos durant la campanya electoral del PSC va ser la reducció del temps de resposta als ciutadans en 15 dies. Segons han informat a través d’un comunicat, el consistori “ha dut a terme un esforç d’organització per complir el compromís”. Fonts municipals asseguren que actualment la mitjana del temps de resposta és de 4 dies.

Fins al 19 de març de 2012 l’Ajuntament ha rebut 142 comunicacions ciutadanes entre queixes i suggeriments, de les quals el 90% ja han estat gestionades i respostes. L’altre 10% correspon a comunicacions que ja han rebut un acusament de rebuda i que es troben en fase de resolució per poder donar la resposta definitiva.

Les principals queixes rebudes fins el moment giren al voltant de temes de manteniment de la via urbana i mobilitat. Aspectes relacionats amb la cultura i la tramitació de taxes, impostos i llicències també han estat algunes de les consultes més habituals rebudes per l’Ajuntament de Molins de Rei.

Recomanacions personalitzades