La Conferència Electoral del PSC marca els eixos del programa electoral socialista

El PSC ha celebrat la Conferència Electoral, on ha fixat els objectius del programa electoral basat en tres grans eixos. El candidat a l’alcaldia, Xavi Paz, es va mostrar confiat d’aconseguir uns bons resultats i va acusar als partits de govern de “mirar pel benefici de les seves butxaques”.

Miguel Zaragoza va ser un dels ponents de la Conferència Electoral // David Guerrero

La Conferència Electoral, celebrada el passat dissabte 16 d’abril a la sala polivalent del Foment Cultural i Artístic, va repassar durant més de quatre hores les línies bàsiques del programa electoral dels socialistes, que s’articula en base a tres grans àrees sectorials: activitat econòmica i ocupació; espai públic i territori; i persones. A tot això, cal sumar segons el candidat socialista, Xavi Paz, l’eficiència de l’administració, que “s’ha d’articular de manera transversal en tots els àmbits de la vida social, en els tres eixos que hem definit, i el bon govern es transmet des de la transparència”. Actualitzar la web municipal i publicar la informació dels plens municipals és un exemple que va utilitzar per referir-se a la transparència que plantegen els socialistes.

Durant el discurs de cloenda de la Conferència Electoral, Xavi Paz es va mostrar convençut de la victòria el proper 22 de maig. “Estem en la millor de les situacions possibles per portar el canvi, i ho dic convençut que guanyarem per l’esforç en el dia a dia que entre tots estem fent”, va assegurar el candidat socialista, considerant “les ganes, la voluntat i el treball” com la clau dels socialistes, ja que des del seu punt de vista, “Molins de Rei fa temps que no va a la mateixa velocitat que la resta de municipis del voltant”.

Paz va defensar davant una quarantena de persones el compendi dels tres eixos del programa -economia, territori i persones- assegurant que portaran a terme “mesures per a la reactivació econòmica i la creació d’ocupació, estant al costat de les persones que més pateixen la crisi”. Encara sense concretar com ho farà això, Paz va defensar la seva visió de Molins de Rei: “fonamentada en una visió realista, coherent i sostenible en l’acció de govern: sostenibilitat econòmica, sostenibilitat territorial i sostenibilitat social”. De moment, el candidat socialista ja ha deixat entreveure una de les seves propostes: l’Ajuntament s’ha de comprometre a donar resposta als requeriments dels ciutadans en un termini màxim de 15 dies. “Hem de trencar les inèrcies de l’actual equip de govern”,  va argumentar Paz per defensar aquesta mesura.

El candidat socialista no es va oblidar de referir-se als temes que altres partits estan utilitzant durant la precampanya. Segons Paz, “Esquerra i Iniciativa tornen a recuperar el fantasma de quan el PSC tenia l’alcaldia, però com ens poden deslegitimar per aquelles polítiques si la majoria de nosaltres no hi érem?”. Paz també va referir-se a CiU, a qui va titllar d’actuar “amb molta prepotència i incoherència”. Per al candidat socialista, “no es pot estar a missa i repicant, no són creïbles”. Xavi Paz es va mostrar com “el portador del canvi a Molins de Rei”, acusant als governants actuals de “no mirar pel benefici del poble, sinó el de les seves butxaques”.

Xavi Paz va dirigir-se als assistents per tancar la Conferència Electoral // David Guerrero

Debats sectorials previs

El debat amb els assistents a la Conferència Electoral va servir per incorporar noves aportacions al programa electoral, que s’acabarà d’enllestir abans de l’inici de la campanya electoral.

Abans de la Conferència Electoral, el PSC havia celebrat debats sectorials dividits també en els tres eixos de campanya: economia, territori i serveis a les persones. Mentre que la Conferència va servir per donar a conèixer i recollir les inquietuds de simpatitzants i ciutadans, els debats previs van recollir les aportacions dels membres de la llista electoral.

Recomanacions personalitzades