ICV reclama la construcció del nou institut Lluís de Requesens i l’ampliació del Bernat el Ferrer

Els pressupostos del 2012 de la Generalitat de Catalunya no inclouen les obres d’ampliació del IES Bernat el Ferrer i la construcció del nou Lluís de Requesens tot i l’acord signat fa més de tres anys. Una moció d’ICV va ser aprovada a l’últim ple amb el vot en contra de CiU.

El nou institut s'ha de construir al barri del Canal // blog.lluisderequesens.net

Fa més de 3 anys, l’Ajuntament de Molins de Rei va arribar a un acord amb el departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya per fer les obres d’ampliació del IES Bernat el Ferrer i per construir un nou institut Lluís de Requesens al barri del Canal donada la situació de massificació que pateixen els dos instituts de la vila.

Tot i que l’Ajuntament es va fer amb un solar de 9.000 metres quadrats que després va cedir a la Generalitat per la construcció del nou Lluís de Requesens, i que l’acord amb la Generalitat donava el curs 2012-2013 per l’entrada en funcionament del nou institut, a dia d’avui encara no se sap res sobre quan es començarà la construcció ni quin pla d’actuació tindrà. Ho demostra el fet que aquestes inversions no consten en els pressupostos de la Generalitat de Catalunya per l’any 2012.

Durant el passat ple municipal Iniciativa per Molins de Rei va presentar una moció on es reclama al Departament d’Ensenyament que faci públiques “les propostes de planificació i el calendari previst” i on, a més a més, es demanava el “suport a l’esmena presentada per ICV al pressupost 2012 de la Generalitat”, on s’inclouen aquestes inversions que afecten de manera substancial al món educatiu de Molins de Rei.

La moció d’ICV va sortir endavant amb el vot a favor de la CUP i la coalició Esquerres per Molins de Rei. El PSC i el PP es van abstenir mentre que l’únic vot en contra va ser el de Convergència i Unió. El portaveu de CiU i primer tinent d’alcalde, Joan Ramon Casals, va argumentar el seu vot en contra explicant que “CiU dóna sempre suport a la comunitat educativa de Molins de Rei tant a l’Ajuntament com a la Generalitat però la moció sembla que digui que abans es feia tot bé i ara tot malament quan això no és així”.

És precisament CiU qui té la paella pel mànec en el futur més immediat dels centres de secundària de Molins de Rei. Aquest dijous 9 de febrer, ICV, PSC i ERC presenten tres esmenes sectorials que parlen d’aquest tema al Parlament de Catalunya. El paper predominant de la formació catalanista en la institució més important de Catalunya fa que la seva col·laboració o no sigui crucial pel futur de la comunitat educativa de la vila.

Recomanacions personalitzades