El retaule gòtic de Sant Bartomeu de la Quadra torna temporalment a Molins de Rei

El retaule de l’església de Sant Bartomeu de la Quadra, una peça gòtica del segle XV, conservat al Museu Diocesà de Barcelona s’exposa temporalment a l’església de Molins de Rei entre el 15 de desembre i l’1 de gener. L’exposició es complementa amb visites guiades i conferències al voltant del retaule.

El retaule gòtic de Sant Bartomeu de la Quadra es pot visitar habitualment al Museu Diocesà de Barcelona // Parròquia de Sant Miquel

El retaule gòtic de l’antiga església de Sant Bartomeu de la Quadra és una de les peces que es pot visitar al Museu Diocesà de Barcelona, on va anar a parar després de ser salvat pels veïns de l’incendi de l’església de Sant Bartomeu al 1936.

L’exposició temporal sobre el retaule gòtic del segle XV a l’església de Molins de Rei s’ha aconseguit després de mesos de gestions conjuntes entre el Museu Municipal i la parròquia. El retaule estarà exposat entre el 15 de desembre i l’1 de gener a la capella del Sant Crist de la parròquia de Sant Miquel de Molins de Rei. Es podrà visitar de dilluns a dissabte de cinc de la tarde a vuit del vespre i els diumenges de 10 del matí a 1 del migdia.

Durant aquests dies també es faran visites guiades i actes divulgatius per a les escoles. El director del Museu Diocesà de Barcelona, Josep Maria Martí Bonet, pronunciarà una conferència sobre el retaule el dimarts 27 de desembre a les set de la tarda.

Una reproducció a Sant Bartomeu

S’aprofitarà l’estada temporal del retaule a Molins de Rei per realitzar una reproducció de mides reals que es col·locarà a l’església de Sant Bartomeu. La instal·lació de la rèplica es sumarà a dues novetats de l’església de Sant Bartomeu de la Quadra des del passat mes d’agost: l’exposició dels quatre capitells romànics conservats de l’any 1143 acompanyats de plafons informatius i el mural artístic de Josep Maria Pubill amb la imatge de l’antiga església romànica al porxo d’entrada de l’actual parròquia.

Recomanacions personalitzades