El PSC centra el "bon govern" en la participació i una resposta més ràpida als ciutadans

L’alcaldable del PSC, Xavi Paz, ha presentat els detalls del “bon govern”, l’eix transversal del seu programa electoral. “Transparència, simplificació administrativa i la revisió del Pla de Participació” són algunes de les mesures promeses pels socialistes.

Xavi Paz, a la Plaça de la Creu, amb alguns dels membres de la llista socialista. // Laura Herrero

Xavi Paz va presentar el passat dimecres els detalls del primer dels quatre eixos del programa electoral a la plaça de la Creu acompanyat d’alguns membres que van a la llista electoral socialista. “Els principis del bon govern han de regir la nostra manera de governar la vila, com a garantia d’igualtat, respecte a les opinions i de solidaritat cívica”, va explicar Paz, insistint en el tema que s’ha convertit en el que més apareix als actes del PSC des de fa mesos.

El candidat socialista va concretar algunes de les línies programàtiques del programa del partit que encapçala i es va comprometre a “donar resposta en un termini màxim de quinze dies” a les consultes dels ciutadans. Al mateix temps va assegurar que revisara i aplicarà el Pla de Participació aprovat al 2007 a través del reglament establert i el consell de vila.

El PSC també vol “utilitzar tots els canals de comunicació pública i l’ús de les tecnologies d’informació, i l’accés a les xarxes socials”. Respecte aquest punt, Paz va remarcar la millora de la web de l’Ajuntament. En aquesta línia, el PSC també inclou en el programa la simplificació administrativa “en tots els tràmits del ciutadà”. Ho volen fer aplicant la Llei d’Accés Electrònic, vigent des de l’any 2007.

La incorporació d’enquestes de satisfacció als serveis municipals i l’avaluació permanent de totes les polítiques públiques són altres compromisos que el PSC recull al seu programa, buscant “el rigor, l’honestedat i la diligència al ocupar-se dels assumptes públics”.

Un tripartit mancat de lideratge

Xavi Paz va acusar al govern actual d’estar instal·lat en “la improvisació i el conflicte permanent” i va recalcar la necessitat d’un canvi de govern després de “la manca de lideratge del govern format per ICV, ERC i CIU en els últims quatre anys”. També va lamentar que els responsables del govern municipal culpabilitzessin als treballadors de l’administració de la mala gestió del consistori molinenc.

El cap de llista va reconèixer que per dur a terme els seus compromisos en la matèria  hauran de “treballar colze a colze amb totes les administracions i els agents privats per optimitzar al màxim els recursos”. Paz creu que les inversions que es realitzen a Molins de Rei han de donar una millor qualitat i resposta a les necessitats de la vila.

Recomanacions personalitzades