Solidaritat Catalana es presentarà en solitari a les eleccions

La secció local de Solidaritat Catalana per la Independència ha anunciat que es presentarà a les properes eleccions amb una candidatura pròpia. D’aquesta manera, rebutja la oferta d’Esquerra d’agrupar tot el vot independentista.

Es veia venir que la intenció d’ERC de convertir-se en pal de paller de l’independentisme molinenc no comptaria amb el recolzament ni de la CUP ni de Solidaritat Catalana per la Independència (SI). A través d’un comunicat, aquest últim partit ho ha volgut deixar clar, indicant que es presentaran en solitari i que ja es troben immersos en el procés d’elaboració de la candidatura.

Sense saber encara si algun militant d’Esquerra o de la CUP donarà el salt i passarà a formar part de SI, des del partit de recent creació asseguren estar “oberts a totes aquelles persones de l’àmbit sobiranista que, amb independència de les seves opcions ideològiques, vulguin compartir un projecte comú per a Molins de Rei”. L’executiva de Solidaritat Catalana està contactant amb col·laboradors i simpatitzants per enllestir les persones que formaran part de la llista electoral el més aviat possible.

Un dels principals arguments que han portat a Solidaritat Catalana a presentar-se en solitari és la seva intenció de “regenerar la vida política municipal”. El coordinador local de SI, Jordi Casas, parla del “final d’un cicle polític en el que els pactes de govern que han dirigit la vida política en les darreres legislatures estan esgotats”.  Per això, reclamen persones i opcions polítiques noves per liderar el nou curs polític que podria significar el punt i final al tripartit molinenc. Casas assegura que “SI és una opció neta i transparent, sense els vicis polítics que han caracteritzat la vida municipal i amb clara voluntat de canvi”. Per aquesta raó, pretenen “aplegar el màxim nombre de sensibilitats i procedències” i no descarten la incorporació de persones independents a la llista.

Imagina Molins

Solidaritat Catalana ha posat en marxa la campanya “Imagina Molins de Rei” amb l’objectiu d’elaborar el programa municipal del partit. Es tracta de trobades municipals participatives amb entitats, associacions i ciutadans de la vila per recollir aportacions i suggerències que després quedaran reflectides al programa electoral. Es tracta d’un sistema que aquest partit utilitzarà a tota Catalunya i que a Molins de Rei ja porten unes setmanes posant en pràctica des de la CUP amb els “Punts de trobada“.

El coordinador local, Jordi Casas, argumenta que volen saber de primera mà el que pensen els ciutadans i les entitats de Molins de Rei. “Volem que el nostre programa municipal es converteixi en la veritable veu del poble, tot esperant obtenir la confiança dels vilatans per portar-lo a la pràctica”, ha explicat Casas, qui considera la situació de crisi econòmica i la manca de recursos el principal impediment de cara a la propera legislatura.

Recomanacions personalitzades