Josep Maria Salas rep la Medalla de Plata de la Creu Roja a títol pòstum

Homenatge a qui va ser president de la Creu Roja Baix Llobregat Centre, Josep Maria Salas, que rep la màxima distinció de l’entitat després de la seva sobtada mort. Neix un memorial amb el seu nom per premiar les iniciatives solidàries. 

Joan Ramon Casals dedicant-li unes paraules a Salas // Jose Polo

Joan Ramon Casals dedicant-li unes paraules a Salas // Jose Polo

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Molins de Rei es va fer petita davant l’allau de persones que es van voler sumar a l’homenatge a qui va ser president de la Creu Roja Baix Llobregat Centre, Josep Maria Salas, qui va morir de forma sobtada en una platja el passat mes de setembre. El 10 de desembre, Dia Internacional dels Drets Humans, l’entitat a la qual va dedicar bona part de la seva vida, la Creu Roja, va entregar-li a títol pòstum la màxima distinció que pot entregar un òrgan autonòmic: la Medalla de Plata.

“Ell va fer una mica millor aquest món en què vivim”, va dir la seva filla, la periodista de Catalunya Ràdio Teresa Salas, apreciant la tasca del seu pare. Una dedicació que, segons ella, va anar “més enllà de Molins de Rei”. Tot van ser paraules d’agraïment per una persona certament estimada. “Un gran amic amb què hem compartit el projecte de les nostres vides”, va afegir Josep Quitet, vocal del Comitè Nacional de la Creu Roja Espanyola. “Avui fem un homenatge a una gran persona”, va definir l’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals. “En Josep Maria és tot un exemple”, va sentenciar el primer tinent, Xavi Paz.

La Sala de Plens plena // Jose Polo

La Sala de Plens plena // Jose Polo

Neix un memorial que porta el seu nom

I per honorar la seva memòria, a partir del pròxim 10 de desembre, la família de Salas, la Creu Roja Baix Llobregat Centre i l’Ajuntament organitzaran el Memorial Josep Maria Salas. El guardó premiarà iniciatives solidàries i de cooperació amb la intenció de “reconèixer la feina feta”, en paraules del seu fill, Pep Salas. El guardó tindrà una dotació econòmica i s’entregarà cada Dia Internacional dels Drets Humans.

 

Recomanacions personalitzades

  3 comments for “Josep Maria Salas rep la Medalla de Plata de la Creu Roja a títol pòstum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *