Més nens que mai participen al concurs de dibuix Josep Maria Madorell

El concurs de dibuix de la Fira de la Candelera triplica el nombre de participants, i arriba als 100 dibuixos realitzats. Les escoles La Sínia, Josep Maria Madorell i el col·legi Sant Miquel han estat les principals premiades.

Joaquim Martí i entregant el premi al guanyador de menys edat // Elisenda Colell

Joaquim Martí entregant el premi al guanyador de menys edat // Elisenda Colell

La 164a Fira de la Candelera també ha estat una oportunitat per que els nens i nenes de Molins de Rei aprofitin per deixar palès el seu talent artístic, retratant la fira i alhora recordant la figura de Josep Maria Madorell. Durant tota la Candelera, un centenar d’infants han realitzat el seu dibuix a la Fira Jove i diumenge al migdia s’han entregat els premis als guanyadors i guanyadores. La participació d’enguany gairebé ha triplicat les dades de l’any passat, quan es van incriure 37 nens i nenes. Els membres del jurat, Susanna Jiménez, Josep Maria Pubill i Laura Munt, tots ells vinculats al Cercle Artístic de Molins de Rei, han valorat l’execució tècnica i la creativitat dels petits molinencs.

En la categoria d’edats compreses entre els 4 i 5 anys, el primer premiat ha estat un alumne de l’escola La Sínia, Luca Baena. En segona posició ha quedat Raquel Samsó, alumna de l’escola Virolai, i al tercer lloc el dibuix guardonat ha estat el de Mireia Martínez, de l’escola Sant Miquel Arcàngel. Els infants no s’han estat d’obrir els regals dels premis a l’escenari, davant dels polítics que els hi lliuraven.

Pere Madorell, germà del dibuixant, entregant el premi a la guanyadora de la categoria de 6 a 9 anys // Elisenda Colell

Pere Madorell, germà del dibuixant, entregant el premi a la guanyadora de la categoria de 6 a 9 anys // Elisenda Colell

L’escola Josep Maria Madorell ha estat la guanyadora de la categoria d’infants dels 6 als 8 anys, en un concurs que ret un tribut al dibuixant que dóna nom al mateix centre. Ha estat el retrat de Deva Saló el principal guardonat, però també el tercer premi ha anat a parar a l’escola de l’artista difunt, amb l’obra d’Èric Mérida. Al segon lloc, una alumna de l’escola Sant Miquel, Cristina Valero, ha rebut el segon premi.

Joan Ramón Casals entregant el premi a la guanyadora del primer premi // Elisenda Colell

Joan Ramón Casals entregant el premi a la guanyadora del primer premi // Elisenda Colell

Els dibuixos més elaborats, els de la categoria més elevada, que recull obres de nens i nenes entre els 9 i els 12 anys. Ha tornat a ser l’escola La Sínia la guardonada, com ho va fer l’any passat, aquest cop amb el dibuix de Maria Llecha. També l’escola Sant Miquel ha repetit a la segona posició amb l’obra de Marina Massos. L’IES Lluís de Requesens no ha repetit podi perquè el tercer lloc ha anat a parar a l’escola Josep Maria Madorell, i més exactament a les mans de Verònica Pérez.

Per la seva banda, l’alcalde, Joan Ramon Casals, ha volgut remarcar la importància de certamen, que permet “fomentar que tots els nens i nenes que vulguin ser artistes ho puguin ser”. Al seu discurs de clausura també ha aprofitat per fer campanya, explicant que l’any vinent l’edifici del Molí serà remodelat i acollirà una nova biblioteca, agraint-li al president de la Diputació, Salvador Esteve, el finançament aportat.

[sam id=”49″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades