Molins de Rei comença a pagar impostos a l’Agència Tributària de Catalunya

L’Ajuntament ha pagat l’IRPF del primer trimestre de 2014 a l’Agència Tributària de Catalunya un any després de que aquesta decisió fos aprovada al ple municipal. Molins de Rei és el primer municipi del Baix Llobregat que pren aquesta mesura. 

La proposta d'ExMdR es va aprovar per una àmplia majoria // Jose Polo

Imatge del ple municipal del mes de març de 2013, quan es va aprovar la mesura // Jose Polo

Més d’un any després que s’aprovés una moció presentada per Esquerres per Molins de Rei a favor d’exercir l’anomenada sobirania fiscal, l’Ajuntament de Molins de Rei ha començat a pagar a l’Agència Tributària de Catalunya (ACT) i no a l’Agència Tributària estatal. Concretament s’ha pagat l’IRPF del primer trimestre de 2014 a aquest nou ens.

D’aquesta manera, Molins de Rei es converteix en un dels 55 municipis catalans en utilitzar la hisenda catalana i és el primer del Baix Llobregat en prendre aquesta decisió simbòlica. A efectes pràctics, el destí final és el mateix però el recorregut és més llarg ja que els diners, després de passar per l’Agència Tributària de Catalunya acabaran de la mateixa manera a les arques del govern espanyol.

Segons l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU), aquest és un gest que serveix per “visualitzar que tenim la nostra pròpia estructura i que es pot utilitzar en cas de necessitat real després de la consulta”. Jordi Romeu, regidor d’Esquerres per Molins de Rei, afirma a través del seu blog que “no ha estat fàcil” que el govern municipal, format per CiU i PSC, es decidís finalment a fer aquest pas. Els socialistes es van abstenir en la votació celebrada al març de 2013 mentre que els convergents van votar-hi a favor.

Recomanacions personalitzades