El CAP allarga l’horari excepcionalment per la sortida del Camell

El servei d’urgències del CAP La Granja estirarà el seu horari fins a les 12 de la nit els dies que surti el Camell o es facin esdeveniments festius que impliquin elements de foc. La resta de dies, el CAP continua tancant les seves portes a les 9 de la nit.

El CAP La Granja tanca a les 9 de la nit des de l'1 d'agost // David Guerrero

L’Ajuntament i el departament de Salut han arribat a un acord per tal d’allargar l’horari del servei d’urgències del CAP quan es celebrin esdeveniments festius que impliquin elements de foc fora dels horaris d’obertura habitual del CAP. Així, els dies que surti el Camell, Molins de Rei no es quedarà sense urgències d’atenció primària com va succeir la última vegada.

La primera vegada que passarà serà aquest diumenge 26 de febrer. Degut a la celebració del corre-cuita del Camell i la posterior Cremada Reial del Carnestoltes, el CAP tindrà servei d’urgències fins a les 12 de la nit.

Aquesta decisió s’ha pres després de que a la Festa Major del passat mes de setembre un jove patís una ferida quan una espurna li va entrar a l’ull i no va poder ser atès, segons va explicar la plataforma Molins contra les retallades. Era la primera vegada que sortia el Camell amb el CAP tancat ja que des de l’1 d’agost el centre d’atenció primària va reduir l’horari en el marc de les retallades del Govern de CiU. El jove ferit va ser traslladat en ambulància al CUAP de Sant Vicenç dels Horts i un cop allà va ser derivat a l’hospital de Bellvitge però no hi havia ambulàncies disponibles per portar-lo, el que va convertir una simple atenció sanitària que no comportava res greu en una incòmoda odissea que podria haver arribat empitjorat la ferida.