L’Ajuntament celebra un ple extraordinari per repetir una votació errònia

El nomenament de Sergi Conde com a representant de l’Ajuntament a l’Àrea Metropolitana de Barcelona es va aprovar el 7 de juliol per majoria simple (PSC + ICV), però es necessitava majoria absoluta. L’Ajuntament es va veure obligat a convocar un ple extraordinari el 18 de juliol per poder tirar endavant el nomenament.

Ivan Arcas i Xavi Paz en el ple de constitució del nou ajuntament // Viu Molins de Rei

Era el primer ple municipal del nou equip de govern i ja va deixar alguna anècdota. L’exalcalde, Ivan Arcas, ja va alertar a la sala de plens en el moment de la votació quan CiU es va abstenir i només van votar a favor ICV i PSC: “Esperem que no invalidi l’acord i ens deixi sense representació; si passa, ja tindrem una anècdota per explicar als nostres néts”, va assegurar Arcas, que ja vaticinava el que acabaria passant posteriorment. Això era el 7 de juliol.

Onze dies després, el 18 de juliol, la sala de plens acollia un ple extraordinari per tornar a fer la votació que s’havia aprovat per majoria simple i necessitava majoria absoluta. El ple es va celebrar en dilluns i amb urgència ja que el dijous de la mateixa setmana es constituïa l’Àrea Metropolitana de Barcelona i els representants de cada ajuntament han de ser aprovats prèviament al ple municipal.

Per facilitar la votació i no provocar la primera crisi entre els dos socis de govern, CiU va dividir el seu vot: 2 regidors van votar a favor -Esteve Altozano i Carme Madorell- i els tres caps visibles -Joan Ramon Casals, Mònica Santamans i Joaquim Martí- es van abstenir. Amb el suport dels 2 regidors convergents als vots de PSC i ICV el nomenament de Sergi Conde a l’Àrea Metropolitana de Barcelona ja va poder-se aprovar per majoria absoluta. A l’abstenció de 3 regidors convergents es van sumar Esquerres per Molins de Rei i el PP.

El nomenament de Sergi Conde (ICV) a l'Àrea Metropolitana va obligar a convocar un ple extraordinari // Viu Molins de Rei

Curiosament, no va ser el PSC qui va demanar disculpes per la convocatòria del ple extraordinari, sinó que ho va fer Joan Ramon Casals. El primer tinent d’alcalde va argumentar el seu vot dividit per facilitar el nomenament de Conde com “un exercici de responsabilitat perquè l’Ajuntament pugui exercir el seu dret a tenir dos representants a l’Àrea Metropolitana”.

La CUP va votar en contra, recordant que “encara que hagin farcit d’altres temes el ple extraordinari, aquest punt era l’únic motiu de la convocatòria”. El portaveu de la CUP, Àlex Maymó, va criticar que “en el primer ple ja es mostrin divergències al govern municipal” i va recordar a PSC i CiU que “el nou govern va entrar amb la idea de convocar el mínim de plens extraordinaris possibles, però ja ho han fet”. Maymó també es va mostrar crític amb el pacte entre Iniciativa i PSC: “Ara sabem aquesta contrapartida, potser més endavant en sabrem més detalls de la negociació”.

Jordi Romeu, d’Esquerres per Molins de Rei, va anar més enllà en les crítiques i va assegurar que “l’alcalde de Molins de Rei és conseqüència d’una negociació política amb un partit que no forma part del govern i que va donar com a resultat aquest subproducte: que un persona que no està al govern municipal representi a l’Ajuntament a l’Àrea Metropolitana de Barcelona”. Romeu es va preguntar en veu alta: “si aquest pacte entre ICV i PSC no s’hagués donat, tindríem l’alcalde i l’equip de govern que tenim?”.

Ivan Arcas, com a portaveu d’Iniciativa per Molins de Rei, va treure ferro a les acusacions de Romeu, recordant que Xavi Paz hauria estat alcalde sense el vot d’ICV ja que el PP també va donar suport. Arcas va defensar la negociació política, assegurant que “Iniciativa legítimament té dret a aprofitar els vots de la ciudadania” i va recordar que “la política és això, els partits parlem i negociem”.

Per la seva banda, l’alcalde, Xavi Paz,va criticar l’actitud de la CUP. “Treballaran a diari en destruir el que altres tractem de construir; les acusacions de manca de transparència demostren la seva manera de fer política”, va assegurar Paz al finalitzar el ple extraordinari, utilitzant uns termes que ja s’havien escoltat en relació a la CUP en boca de l’anterior alcalde.

 • Teresa

  No, no vamos bien, No se ve por ninguna parte el tan anunciado “lidegazgo” que nos prometían, y se ve claramente que no hay nivel político en el actual consistorio de Molins de Rei.
  En el pleno del 7 de julio , ¿ No habia secretario/a que advirtiese de la ilegalidad del acuerdo por no haber mayoría absoluta? , ¿ La secretaria de los plenos es quizas del clan de la antigua interventora?
  PSC+CIU nos indican, por activa y pasiva, que no moveran ficha hasta no tengan una auditoria de la Diputación (a extinguir proximamente), ¿ Tienen previsto hacer también una auditoría del índice de “productividad” de los funcionarios municipales, antes y después del reinado, para poder evaluarlo en las urnas dentro de 4 años? , ¿ Saben lo que és un índice de productividad?
  Ahora, en pleno periodo estival, por más fastidio, nos sacan hasta la saciedad en TVM, las entrevistas infantiles del Sr. Pascual (TVM), y las respuestas también infantiles del Sr. Paz , con sus mejoras en comercio con la anulación de la zona azul de la Granja, las pruebas de limpieza con un coche fantástico, la repetición constante de la vital importancia de pasar la recogida de basuras de un domingo a lunes, o el impacto de 6ª hora escolar, o lo del nuevo contrato de basuras para finales del 2012, que lo prodría resolver facilmente un niño de secundaria. Cuanta razón tenía el Sr. Jaquet en éste mismo foro, de lo deplorable del Sr. Paz, “no coneix ni la normativa als plens. Al primer ple s’oblida del seu vot de qualitat com alcalde, i que el Sr. Romeu (ERC) li va recordar “sutilment”, i al segon ple desconeix les majories per aprovar les resolucions votades i han de tornar a repetir el ple d’urgència.” “Només és pura façana,… Que trist,…” , Sinceramente, éste Sr. no tiene nivel y no se gana lo que nos cuesta. por cierto ,… ¿ Cuanto paga anualmente el Ayuntamiento a TVM para que emitan estas payasadas? , ¿ Alguien lo sabe, quizás la CUP?

 • Pere

  Teresa, el nivell cultural que tenen els politics que esmenes (PSC i CiU) ja el coneixiem quan els varem votar, i a mes del segon d'ells ja coneixiem la seva feina a l'alcaldia. Tenim el que ens mereixem per continuar al capdavant dels pobles mes miserables del baix.

  • Teresa

   Pere , gracias por prestar atención a mis opiniones, Agunas veces, tras los impedimentos y anulaciones caprichosas de mis opiniones que me hace Viu molins, pienso renunciar
   Ciertamente, Tiene Ud. toda la razón, Tenemos lo que nos merecemos, y lo más lastimoso es tenemos que competir en igualdad de condiciones ( 1 ciudadano = 1 voto) , con los folkloristas de siempre que se toman el día de las elecciones como una paseo y una diversión más , con derecho a votar y sin que se hayan tomado ni la molestia de saber quien es quien de los candidatos. ¿ Hay alguien que habiendo votado al PP en las recientes elecciones municipales supiese de quien era el candidato que se presentaba en Molins y cual era su programa ? , Y lo peor son los listillos en política que no van a votar , votan nulo o en blanco . Creo debería ser obligatorio el ir a votar como hacen en Belgica y de no ser así, perder el titulo de ciudadanía.

 • merche

  Teresa, claro que la gente que voto al PP el las ultimas elecciones sabia muy bien quien era el candidato y su programa o acaso tu no lo sabias?

  • Teresa

   merche : Muy segura está, ¿ Se emitió programa ? , ¿ Lo publicaron en alguna Web ? , ¿ Debo buscarlo dentro de 5 años en el Archivo Municipal? . Saludos

 • Pere

  Teresa, estic d'acord en l'obligatorietat del vot. Es realment trist que el partit del alcalde que tenim en la actualitat, sols tingui el vot directe de poc mes del 11 per cent del cens. Resignacio, aixi es el joc.

  • Teresa

   Pere : Garcias por su consideración , Ciertamente, así son las cosas , tenemos que bailar el baile que democráticamente nos toca , y que ante lo que se ve en este foro, no nos queda más que resignación. De todas maneras esto nos nos debe impedir que tengamos nuestras opiniones en Viu molins , Dice un proverbio del Sanskrit indú que "el mundo gira , la vida gira, y nosostros si queremos vivir la vida intensamente también debemos girar, sin detenernos jamás". Saludos

 • Pingback: Xavi Paz: "Serà molt difícil complir els compromisos adquirits durant la campanya" | Viu Molins de Rei()