Primera mobilització ciutadana contra la retallada en el servei d’urgències del CAP

Dilluns 1 d’agost, el mateix dia que el CAP redueix el seu horari i passa a tancar a les 9 de la nit es realitza la primera acció ciutadana en contra de la retallada en el servei sanitari a Molins de Rei. La concentració és a les 8 del vespre i anirà de l’Ajuntament al CAP de la Granja.

La convocatòria a la manifestació d'aquest dilluns s'ha fet visible arreu de Molins de Rei // David Guerrero

Aprofitant les dates d’estiu per tal de que no siguin tant visibles en un primer terme i assegurant-se també d’aquesta manera que el refús per part de la ciutadania no sigui tant nombrós degut a la gran quantitat de gent que es troba de vacances fora de la vila, les retallades en sanitat de la Generalitat de Catalunya arriben a Molins de Rei en forma de reducció de l’horari del Centre d’Atenció Primària, que romandrà tancat de 9 la nit a 8 del matí de manera indefinida a partir de l’1 d’Agost.

Després de que els partits polítics de la vila hagin mostrat el seu refús a aquesta retallada amb diferents matisos, el mateix dia que comença la reducció d’horari li toca el torn a la ciutadania. La concentració convocada a les 8 de la tarda a la Plaça de la Vila donarà l’oportunitat a la gent de Molins de Rei de tornar a reivindicar la negativa a que un dels drets universals de les persones, el dret a una atenció sanitària gratuita, es vegi mermat fins el punt de haver de viatjar per poder ser atès a partir de les 9 de la nit.

Molins de Rei ha vist en menys de dos anys com el seu servei en sanitat ha passat de està obert 24 hores al dia a, després d’aquest atac als serveis fundamentals de les persones, estar obert gairebé la meitat, 13 hores al dia.