La segona fase del barri de les Guardioles incorpora un vial de connexió amb el barri de l’Àngel

Les obres, iniciades aquest mes d’octubre, finalitzaran a l’agost del 2022 si es compleix el calendari previst i compten amb un pressupost de 2,1 milions d’euros.

Recreació virtual del vial de connexió amb el barri de l’Àngel // AMB – IMPSOL

Aquest mes d’octubre s’inicien les obres d’urbanització de la segona fase del barri de les Guardioles. Els treballs de la primera fase, que van finalitzar l’estiu passat i que van durar un total de cinc anys, van permetre connectar aquest nou barri de Molins de Rei -situat al sud-est del municipi- amb els de la Riera Bonet i les Conserves. I ara la segona fase possibilitarà la connexió amb el barri de l’Àngel a través d’un vial de doble circulació i una vorera ampla, que al mateix temps també facilitarà l’accés a Collserola.

També s’urbanitzaran els vials de la Riera Bonet. Tot plegat continuarà amb el mateix estil de la primera part del barri. La continuació del barri ha estat adjudicada a la mateixa empresa encarregada de la fase anterior, ‘ROGASA Construcciones y Contratas, S.A.U’. L’actuació compta amb un pressupost total de 2.128.108,24 euros i tindrà una durada aproximada d’11 mesos. Per tant, el procés d’urbanització finalitzaria a l’agost del 2022, si es compleix el calendari previst.

Recreació virtual de la nova zona urbanitzada // AMB – IMPSOL

En una roda de premsa de presentació d’aquesta nova fase de les obres a Les Guardioles, l’alcalde, Xavi Paz, ha assegurat que “és la culminació d’un nou barri amb més espais verds i, alhora, amb la construcció del nou vial que unirà la Riera Bonet amb el barri de l’Àngel, millorarem substancialment la mobilitat a la vila.”

En la mateixa línia s’ha pronunciat el primer tinent d’alcalde, Ramon Sánchez, que ha estacat que “la circulació i mobilitat a la vila avancen i milloren.” A més, ha afegit que “el barri ja comença a tenir vida” i que “serà molt ben acollit per la ciutadania” un cop finalitzin totes les obres i sigui una realitat.

Ramon Sánchez, Xavi Paz i membres de l’IMPSOL durant la presentació del projecte // María Samblás

Les Guardioles, un barri amb una llarga història

La construcció de Les Guardioles és un tema que fa anys que s’allarga. La data de la signatura del conveni entre l’Ajuntament i la Mancomunitat de Municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona -l’actual AMB- es va signar el 31 de juliol del 2008.

Però la idea de crear aquest nou barri a Molins de Rei ja s’havia posat sobre la taula molt abans. L’any 2001 el consistori va encarregar la redacció d’un avanç de planejament i els estudis de viabilitat del sector de Les Guardioles; i al 2005 es va fer la redacció puntual de la modificació del Pla General Metropolità i del Pla Parcial Urbanístic, que no es va aprovar fins dos anys més tard.

Però quan semblava que tot estava lligat per començar a posar la primera pedra del barri, l’esclat de la crisi econòmica va aturar el projecte, i no va ser fins fa cinc anys que es van tornar a fer les primeres passes per urbanitzar els terrenys de forma definitiva.

Durant els últims anys el projecte ha rebut crítiques per part de l’oposició municipal. Entre altres motius, pel preu dels primers pisos de protecció oficial.

Recomanacions personalitzades