Mor Django, el primer agent de la unitat canina de la Guàrdia Urbana

El pastor alemany de vuit anys ha mort aquest dimecres a causa d’una malaltia a la sang que patia des del 2019. Django ha estat el primer gos de la unitat canina de la Guàrdia Urbana, ensinistrat per detectar substàncies estupefaents.

Django ha mort a causa d’una malaltia a la sang que patia des de fa dos anys // Guàrdia Urbana

El primer gos de la unitat canina de la Guàrdia Urbana de Molins de Rei, Django, ha mort aquest dimecres a causa d’una malaltia a la sang que patia des del 2019. El pastor alemany de vuit anys portava des del 2015 ajudant a la policia en tasques de detecció de substàncies estupefaents.

De fet, en el moment en què la Guàrdia Urbana va incorporar al gos al seu equip ho va fer com a prova pilot, però els bons resultats de la seva feina van fer que es convertís en el primer agent de l’unitat canina. El projecte es va iniciar després que l’agent 078 fes una formació en l’àmbit de la policia canina. De fet, el gos vivia a casa d’aquest agent que es va convertir en el seu guia.

Tot i que la incorporació de Django va aixecar algunes crítiques en el seu moment, el gos es va acabar convertint en un agent més sempre acompanyat del seu guia. Al 2017 va aconseguir localitzar 50,8 quilograms d’haixix al barri de la Granja.

Django al costat de la furgoneta on es va trobar la droga // Arxiu – Mossos d’Esquadra

Aquest matí, la Guàrdia Urbana ha organitzat un acte al Parc de la Mariona per acomiadar-se de Django, al que hi han assistit unitats d’intervenció dels diferents cossos policials i d’emergències, com Mossos d’Esquadra, Policia Nacional, Guàrdia Civil, Guàrdia Urbana, Bombers, ADF, Protecció Civil i Creu Roja. Els vehicles han encès els llums per homenatjar al gos, i també hi han assistit algunes unitats canines d’altres localitats així com diferents veïns de Molins de Rei.

Recomanacions personalitzades