La tradició gegantera es manté tot i les restriccions

El dia de Sant Miquel, els Gegants Vells van fer diversos lluïments a diferents punts del municipi. Tot i que enguany no han pogut fer cercaviles, des de la colla gegantera agraeixen la implicació dels veïns de Molins de Rei. Aquest cap de setmana serà el torn dels Gegants Nous i els capgrossos.

Viu Molins de Rei informa sobre les activitats de la Festa Major 2021. El treball periodístic és possible gràcies a la comunitat de socis i sòcies.

Els Gegants Vells van fer lluïments a diferents punts del municipi // Guillem Urbà

Els Gegants Vells de Molins de Rei van poder sortir un any més pel dia de Sant Miquel. Tot i que enguany amb certes restriccions que no permetien les cercaviles, la colla gegantera s’ha reinventat per poder oferir als molinencs l’essència dels gegants.

El passat dimecres el dia va començar amb la cerca del ram de la geganta Montserrat. El tram des de l’edifici El Molí, on descansa la geganta a l’exposició Essències, fins al pati de Ca n’Ametller es va poder fer amb traques i coets, tot i que sense música i no va poder ser una cercavila. Però un cop va arribar al pati, els Miquels li van regalar el mític ram de flors naturals. “En certa manera, es va poder mantenir aquesta tradició”, explica Ricard Vinyets, membre de la colla dels Gegants a Viu Molins de Rei.

Després, aprofitant que el primer lluïment era a la plaça de l’Ajuntament, els Gegants Vells van poder fer la tradicional ballada davant l’alcalde. En Miquel i la Montserrat van realitzar el seu ball propi, anomenat ‘Miquel i Montserrat’, en presència del batlle. A més, la ballada la van fer un geganter i una gegantera. “No sé si ha estat per primer cop a la història però, si més no, gairebé mai ha passat”, comenta Vinyets. I és que per una qüestió de pes, normalment els portadors dels gegants són homes, però enguany una dona ha pogut portar un dels gegants durant el ball: “Com que els Gegants Vells pesen menys, hem aconseguit que aquest any sigui una noia.”

“Es va fer estrany que no hi hagués música”

Tot i que l’acollida dels veïns i veïnes de Molins de Rei va ser molt positiva, Ricard Vinyets explica a aquest mitjà que en certs moments “es va fer estrany”. I és que, al no haver-hi cercaviles, havien de transportar igualment als gegants d’un punt a un altre del municipi sense música ni ball; així era l’acord al que van arribar la colla gegantera, l’Ajuntament i la Guàrdia Urbana per evitar aglomeracions.

El membre de la colla, però, també assegura que “la valoració és molt positiva, perquè la gent va ser molt respectuosa en tot moment i també molt agraïda. Es nota que, després de gairebé dos anys de pandèmia, volen fer coses al carrer.”

Aquest cap de setmana serà el torn dels Gegants Nous, que es podran anar a veure a les 11 del matí al parc Pont de la Cadena i a les 18.30h a la rambla de la Granja. El Bernat i la Candelera també s’aturaran a diferents punts del municipi abans d’arribar a aquestes places, on ballaran més estona. En aquest gràfic es poden consultar els horaris:

Horaris dels lluïments de dissabte al matí // Gegants Molins de Rei
Horaris dels lluïments de dissabte a la tarda// Gegants Molins de Rei

El diumenge, tant els Gegants Nous com els vells sortiran a la plaça 1 d’octubre al matí, mentre que els capgrossos animaran l’última tarda de Festa Major.

Els Gegants Vells van sortir pel dia de Sant Miquel

Recomanacions personalitzades