El Camell celebra el seu 40è aniversari amb 40 coets simbòlics

A dos quarts de nou del passat diumenge, la bèstia de foc va fer un irònic discurs a Ràdio Molins de Rei recordant que es fa gran. Els Amics del Camell van llençar la pirotècnia des del parc de les Palmeres, el pati de Ca n’Ametller i des del barri de la Granja.

Viu Molins de Rei informa sobre les activitats de la Festa Major 2021. El treball periodístic és possible gràcies a la comunitat de socis i sòcies.

Imatges cedides per Ainoa García

El diumenge passat va fer 40 anys que el Camell va encendre per primer cop el carreró Enric Granados una vegada recuperat després del franquisme. Per celebrar l’ocasió, els Amics del Camell van llençar 40 coets simbòlics, un per cada any de la bèstia, des de tres punts de Molins de Rei.

A dos quarts de nou del vespre, aquells que van sintonitzar Ràdio Molins de Rei van poder escoltar un discurs on el Camell deia, irònicament, que ja és un “vell”. Seguidament, va sonar la versió de la Presó del Rei de França de l’Elèctrica de Dharma per acompanyar els 40 coets que els Amics del Camell van llençar des del parc Pont de la Cadena (popularment conegut com a parc de les Palmeres), el pati de Ca n’Ametller i el barri de la Granja.

El parc de les Palmeres va ser un dels punts des d’on es van llençar els coets // Ainoa García

“És una forma que permet que es vegin des de diferents punts i que ningú es concentri”, assegura Gal·la Ripoll en representació de la colla de foc, en declaracions a Viu Molins de Rei. La celebració va finalitzar amb una traca de pirotècnia final.

Un aniversari simbòlic

La pandèmia ha impedit organitzar la festa grossa que els Amics del Camell haurien fet en honor a l’emblemàtica bèstia de foc per un Sant Miquel convencional. “És una forma simbòlica de celebrar l’aniversari. Quan vam decidir llençar els coets, encara no teníem clar què podríem fer”, reflexiona la camellaire. De fet, hores abans de la primera sortida oficial del Camell per les Matines, Ripoll ha assegurat que la d’enguany estava sent una festa “molt difícil de gestionar” amb decisions presses a última hora. Tot plegat segueix marcat per la covid.

De cara a unes futures festes majors, els Amics del Camell no descarten fer alguna celebració “a nivell intern” per l’any 40+1, depenent de com evolucioni la pandèmia.

El Camell no ha estat l’única bèstia molinenca en celebrar un aniversari rodó. La seva bèstia infantil, el Petit Camell, i el Cuc han fet cinc i 25 anys respectivament aquesta Festa Major.

Recomanacions personalitzades